Преглед на печата

„Правителството бетонира порочните замени на гори“, алармира с водещото си заглавие в. „Сега“. Министерският съвет ще обсъжда днес нов Закон за горите. Според проекта управляващите се отказват от идеята си да развалят порочните замени на гори, които се разследват от Брюксел и заради които страната ни рискува глоба от милиард и половина лева.
Водещото заглавие на „Стандарт“ е „Болниците вадят бинта за война“, заради борчовете си посягат към запасите за бедствия. В интервю за вестника, по повод края на мандатаму у нас, френският посланик Етиен дьо Понсен ни уверява, че ромите няма да ни спънат за Шенген
Премиерът Бойко Борисов е заявил в интервю за телевизия Канал 3 „Подавам си оставката при стачка“, пише на първа страница на „Труд“.
„24 часа“ информира от първата си страница „Щатният убиец на килърите е жив, обадил се с SMS“. За първи път има свидетел за плащане на разстрел, добавя вестникът. В днешния брой е поместено интервю на вицепремиера Цветан Цветанов, дадено в централата на ВАЦ в Брюксел, който съобщава, че ГЕРБ ще обяви кандидатурата си за президент най-рано през юни догодина.
Темата на „Пари“ е посветена на промени в Закона на нотариусите преди второто им четене в пленарната зала, които напомнят за лобизъм и съмнителен ефект за имотния пазар. Общо взето промените предвиждат имотните сделки да се плащата само по банков път и страните по сделката да декларират, че записаната в нотариалния акт сума е реално платената.
„Новинар“ отделя място на обещанието на вицепремиера Симеон Дянков „България става рай, но след 10 години“. Той уверява, четогава 10 години всички ще искат да живеят в България.
„Монитор“ съобщава, че при операция на МВР в осем градае бил нанесен удар върху иманярската мафия. Арестувани са 23-ма души. В същото време повечето централни всекидневници информират, че скандална поправка в Наказателния кодекс е прекратила над 45 дела срещу иманяри.
„Класа“ помества интервю с председателя на Българския лекарски съюз д-р Цветан Райчинов „Гарантирано! Лекарски протести ще има“, заявява той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *