Преглед на печата

„Половин месец преди насрочените лекарски протести премиерът Бойко Борисов посочи за нов здравен министър д-р Стефан Константинов, лекар в Кюстендилската болница и заместник-шеф на Лекарския съюз“, съобщава ДНЕВНИК. „Досегашен критик на кабинета става здравен министър“, пише ПАРИ. Според НОВИНАР Борисов се опитва да омилостиви лекарите с наследника на Анна-Мария Борисова. „Д-р Стефан Константинов даде нощно дежурство, заключи панелката и влезе в новините като министър“, пише 24 ЧАСА под заглавие „Министърът, който иска болният да го контролира“. Според вестника за поста била спрягана председателката на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова. „Здравната реформа – на гинеколог“ – лаконичен е ТРУД.
На страниците за политика екип на ТРУД прави преглед на кадровите промени в ГЕРБ за една година власт.
За кадрови промени пише и седмичникът 168 ЧАСА, според който предстои тотална чистка и мащабен ремонт в кабинета, тъй като премиерът не искал да носи отговорност за всички гафове.
„20 хиляди души на протест срещу промените в социалния кодекс“ – пише ДУМА под заглавие „Кабинетът „икономисва“ 120 милиона лева от пенсии“.
ДУМА и НОВИНАР съобщават, че Алма Матер стяга протест в деня на будителите.
Всички вестници съобщават за обявения от премиера край на рецесията.
„Светлина в тунела – технически България излезе от рецесията“, пише ДНЕВНИК.
Още водещи теми в днешните вестници: „Заради финансовата криза 4 хиляди нови крадци ни дебнат“, пише 24 ЧАСА и допълва, че по 400 дебютанти се вливат в занаята всеки месец. ДНЕВНИК съобщава за доклад на Центъра за изследване на демокрацията, според който неправителственият сектор потъва в „зоната на здрача“ и граждански структури стават инструмент за пране на пари и точене на еврофондове.
„Кушлев запря имоти на ДПС депутат“, пише ТРУД на първа страница. Темата е водеща и за НОВИНАР.
„Прокуратурата ще повдигне обвинение срещу Симеон Дянков“, съобщава СЕГА на първа страница като се позовава на висши магистрати, запознати с разследването. „Жените ще се осигуряват поне 15 месеца за майчинство“, отбелязва СЕГА също на първа страница.
Под заглавие „Продаваме къщата и колата без половинката да знае“ МОНИТОР се спира на промените в Семейния кодекс.
МОНИТОР и СТАНДАРТ пишат за открита нова Земя. „Учените са убедени, че на новооткритата планета Глийза 581 има живот, отбелязва СТАНДАРТ и допълва, че Глийза се намира в нашия Млечен път и е само на 20 светлинни години, на колкото е и Уран.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *