Преглед на печата

Скандалите около имотите на вътрешния министър Цветанов продължиха и вчера с пълна сила, пише ТРУД. Вицепремиерът Цветанов има вътрешен човек в НАП и това може да попречи на проверката за имотите му. Тази поредна „бомба“ хвърли лидерът на „Ред, законност и справедливост“ Яне Янев. Той отиде в Агенцията за приходите и предаде на шефа й Красимир Стефанов документи за имотното състояние на вътрешния министър.

„Вътрешен подредил пещерата на Аладин, после си я обрал“, пише 24 ЧАСА по повод обира на летище София. Всички митничари, които са имали достъп до склада с конфискувани стоки на летището, са минали на детектор на лъжата. Полиграфът обаче не е отчел, че някой от тях е замесен в обира на 376 кг сребро, 16 кг злато и 1.8 кг платина. Според заместник-шефа на митница „Аерогара“ Филип Александров ударът е подготвен от вътрешни хора.

Лекари, синдикати, студенти и полицаи заплашват с протести, четем в ДНЕВНИК. Почти всички преговори от правителството със социалните партньори се връщат в изходна точка. Лекарите ще протестират заради недофинансирането на болниците. Университетите искат още 59 млн. лв. Ако средствата не бъдат осигурени, ще има протести, реши съветът на ректорите, допълва по темата за протестите СЕГА.

Открити са пукнати в компонентите на Четвърти реактор на АЕЦ “ Козлодуй“ по време на ремонт, като не е имало радиоактивно изтичане, пише НОВИНАР. Вероятно ще се наложи съкращаване на износа на ток с две трети, заявил министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков. КЛАСА уточнява, че пускат допълнителни енергомощности заради опасност от недостиг на ток, а с около месец се отлага включването на Четвърти блок.

ДУМА пише, че експертизата за инцидента с дерайлиралите вагони на бързия влак „Чайка“ в района на гара Септември все още не е готова, но най-вероятната причина за случилото се е некачествено извършен ремонт. Това е заявил директорът на БДЖ Пенчо Попов.

1000 лв. данък джип. От догодина всеки, който кара кола над 200 коня, ще доплаща между 3.69 лв. и 7.38 лв. за всеки киловат над 149, информира СТАНДАРТ.

МОНИТОР предупреждава от първа страница, че пътната полиция започва акция за проверка имат ли валидна застраховка „Гражданска отговорност“ автомобилите у нас. Ако шофьорът няма, автомобилът му ще бъде спиран от движение, регистрационният му талон ще бъде отнеман и на водача ще бъде съставян акт. Границите може отново да бъдат затворени заради колите без „Гражданска отговорност“, алармира ПАРИ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *