Преглед на печата

Прехвърлянето на 100 милиона лева от професионалните пенсионни фондове в НОИ е водещата тема за печата. Решението беше взето след среща на правителството, синдикатите и представители на фондовете. „Национализация е автогол за властта“, е мнението на бившия управител на НОИ Йордан Христосков. В интервю за 24 ЧАСА той споделя, че от прехвърлянето на пари от фондовете към НОИ хиляди ще загубят и най-вече работещите от първа и втора категория труд. На първата си страница вестникът извежда директивата на ЕК от 7 февруари 2011 г. всички нови автомобили да се продават с автоматични дневни светлини.
От ТРУД научаваме, че половината собственици на луксозни имоти в София не си плащат данъците. Данните са от анализ на Националната агенция по приходите.

Нова такса „Торбичка“ ще въведат в България, съобщава СТАНДАРТ. Мярката се предприема за намаляване потреблението на найлонови пликчета и постепенната им замяна с торбички за многократна употреба, уточнява изданието.

МОНИТОР предупреждава на първата си страница да не се изненадвате, ако отивайки да се регистрирате като безработни в бюрата по труда, разберете, че вече работите на трудов договор. СЕГА информира за предложението на депутати от ГЕРБ да бъдат премахнати всички ограничения пред „Синята зона“ и пари да могат да се събират дори за 1 минута паркиране.

Водеща тема за ДУМА е имотното състоянието на председателя на Столичния общински съвет Андрей Иванов. В интервю за КЛАСА финансистът Емил Хърсев прогнозира още няколко години депресия. ДНЕВНИК на централно място помества информация за промяна, извършена в последния момент на документите за кандидатстване по европрограма, от страна на Фонд „Земеделие“.

НОВИНАР и МОНИТОР отделят място на решението на общината от ноември тази година пътниците в градския транспорт да се качват само от първата врата, отначало това се важи само за крайградските линии. От 2012-а ще се возим с електронен билет.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *