Преглед на печата

Пенсионната реформа започва след изборите, пише в. Сега по повод постигнатото след месеци на драматични преговори споразумение между синдикати, работодатели и правителство. Решенията бяха представени вчера със забележителна промяна в тона, коментира вестникът.
Проектът е твърде амбициозен и на практика най-важните стъпки трябва да бъдат извършени от следващите правителства, отбелязва в коментар по темата Пари.
Компромисният финален вариант на пенсионната реформа няма да реши проблемите в системата, а ще ги отложи, твърдят икономисти, цитирани от Дневник.
Споразумението предвижда укриването на осигурителните вноски да се криминализира от 1 януари 2011 г., посочва Монитор. Така всеки шеф, който едновременно не е начислил и не е внесъл парите за пенсия на работещите във фирмата му, може да бъде съден и да лежи в затвора.
Сериозно разместване в българските спецслужби „тресе“ държавата, пише Труд. Спецченгетата от Главната дирекция „Борба с организираната престъпност“ се пренасят на столичния бул. „Цариградско шосе“. В овехтелите им кабинети ще се настанят агентите от Държавната агенция „Национална сигурност“, в чиято къщичка пък ще влезе Комисията по сигурност на информацията.
Тази вечер президентът Георги Първанов събира на тайна сбирка съмишлениците си за движението АБВ , съобщава Стандарт. На срещата ще се обсъжда кой да бъде лидер на формацията, както и сценарият за 11 ноември, когато официално ще бъде даден старт на проекта в НДК.
Около 7 000 заповеди за премахване на незаконни строежи са издадени след направени проверки от Дирекцията за национален строителен контрол, посочва Класа. До края на тази година регистърът, в който фигурират всички издадени заповеди, ще стане публичен, обещава регионалният министър Росен Плевнелиев.
Министерството на здравеопазването започна постепенно да закрива домовете за деца до 3-годишна възраст, пише Дума. Анализи на министерството показали, че, при подходяща политика, децата могат да се върнат в семейна среда или да се предотврати изоставянето им.
Първият дрогиран шофьор, хванат с полеви тест, отива на съд, съобщава Телеграф. Нарушителят е заплашен от 5 хил. лв. глоба и отнемане на книжката. Катаджиите били снабдени с уреда от началото на март, но едва през октомври попаднали на първите двама наркомани.
По 5 пешеходци средно на ден газят шофьорите в България, алармира Република. Само за първите девет месеца на 2010 г. били блъснати 1387 души, от които загинали 117.
Търсенето на колбаси „Стара планина“ е намаляло двойно през последните 2 седмици, пише 24 часа. Според проверка на изданието, след скандала със соята хората не купуват продукти по стандарта.
Бизнесът е на път да се откаже от производството на този тип колбаси, както и от финансирането на лаборатория, с която да се контролира производственият процес, коментира за Новинар председателят на Асоциацията на месопреработвателите Кирил Вътев. Фирмите били крайно разочаровани от несправедливото отношение към тях.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *