Преглед на печата

„ДНЕВЕН ТРУД“
„Делим по братски „Южен поток““
„Лукойл“ вдига бензина с 4-5 ст.“
Бургаската петролна рафинерия, която е собственост на руския гигант „Лукойл“, вдигна цените на всички видове автомобилни горива вчера. Новината за увеличението дойде малко преди пристигането на Владимир Путин у нас. Бензин А-95 Н поскъпва с 1,38 на сто до 2023,20 лева за 1000 л, а високооктановият А-98Н – с 1,32 на сто до 2119,20 лв. за 1000 л. Заводската цена на дизела се повишава с 2,33%, а на пропан-бутана – с 2,55%. Очаква се бензинът на дребно да поскъпне с 4 ст./ л, а дизелът – с 5 ст./л.
„Отрезвяване след шлема“
„Станишев: Няма иди ми-дойни ми от БСП в АБВ“
Соцлидерът Сергей Станишев предупреди своите, че няма да може да циркулират между БСП и президентския проект АБВ в зависимост от конюнктурата. На заседанието на Националния съвет на БСП вчера Станишев каза, че не може едно движение да бъде „нито ляво, нито дясно, ни риба, ни рак“. Въпреки това обаче соцлидерът обяви, че червените ще си партнират с АБВ.
в. „24 ЧАСА“
„Путин тук под код „Заря”
Владимир Путин кацна вчера в София с повече от час закъснение. В 15,06 ч огромното туловище на Ил-96 докосна пистата, където българският премиер чакаше руския си колега. Путин се качи на своята бронирана лимузина, която бе докарана още предния ден. Прекоси столицата, където преобладаваха силите на реда. Вероятно не забеляза рехавия антируски протест на Орлов мост, тъй като бронетранспортьори закриха агитката.
„За Сергей АБВ била безполова“
„Костов топи Бойко на ЕНП, че хвали Тато“
Синият лидер направи унищожителна критика на днешната власт
в. „СТАНДАРТ“
„01.01.2011 газът пада“
Посредниците аут, компенсираме с местен добив
Българите ще плащат по-евтин газ от 1 януари. От този момент синьото гориво постепенно ще намалява. Това стана ясно снощи сред края на преговорите между Бойко Борисов и Владимир Путин. Само 50% от цената на газа, която хората плащат, е за „Газпром“, обясни Путин на брифинг с Борисов. Останалата сума са такси и данъци, както и комисиона за посредниците, допълни руският премиер, оставяйки впечатлението, че топката за редукция е в българите. Разбрахме се с „Газпром“ – посредници няма да има, отсече секунда по-късно Борисов. Намаляването на цената не може да стане от раз, казаха експерти. Причината е, че договорите на трите дружества посредници „Овергаз“, „Винтерсхал“ и „Газекспорт“ изтичат по различно време до края на 2012 г. Намалението ще е резултат и от местния добив на газ, който започна „Мелроуз“ преди 10 дни. Освен това „Газпром“ обеща да търси възможност за намаление на износната си цена, каза министърът на икономиката Трайчо Трайков.
„Сделка с пеленаче засне Карбовски“
Майка изтъргува бебето си в ефир за 3 бона. Сделката беше заснета със скрита камера и излъчена вчера в предаването „Директно Карбовски“ по Нова телевизия. Жената е от ромски произход и се казва Карамфилка. Майката без сърце призна пред репортер под прикритие, че знае, че покупко-продажбата на деца е незаконна. По-късно от екрана председателят на Държавната агенция по закрила на детето Надя Шабани заяви, че прокуратурата трябва да се заеме със случая, а социалните служби ще преценят дали да не отнемат детето от майката.
„Преместиха Баташов във ВМА“
в. „ТЕЛЕГРАФ“
„GSM без роуминг в Европа“
Всички разговори стават на една цена
Мобилните телефони ще се използват в цяла Европа без роуминг. За това е твърдо решен вицепрезидентът на Европейския парламент Силвана Кох-Мерин. Тя се надява до края на следващата година да бъдат забранени роуминг таксите в рамките на Европейския съюз и това да бъде изпълнено до края на следващата година.
„Путин ни донесе Южен поток“
Борисов: По тръбата няма да има посредници
Газопроводът „Южен поток“ ще минава със сигурност през България, като страната ни ще печели от транзита на синьо гориво по 2,4-2,5 млрд. долара на година. Това стана ясно след посещението на премиера на Русия Владимир Путин вчера у нас. Гостът и водената от него делегация кацна със закъснение от повече от час и половина. По план самолетът му трябваше да се приземи в България в 13,40 часа, но пристигна в 15,16 часа. Според неофициална информация причината е, че Путин е трябвало да направи междинна спирка на път за София. Българският му колега Бойко Борисов отиде лично да го посрещне на правителствения ВИП, но се наложи да го изчака двадесетина минути. След като двамата се поздравиха, кортежите им тръгнаха право към „Дондуков“1 за срещата на четири очи между българския и руския министър-председател.
„Откраднаха барелефа на Ботев“
„Батални сцени в Ловеч“
в. „7 ДНИ СПОРТ“
„Литекс бие с позорен гол“
С позорен гол Литекс победи Локо (Сф) 1:0 и стана есенен първенец в „А“ група. В 85-ата мин реферът Ангел Ангелов си затвори очите при явен фаул в атака, след който бразилецът Дока Мадурейра вкара за 1:0. Гостите побесняха, техният шеф Николай Гигов поиска оставката на съдийския шеф Коце Костадинов. Четирима фенове на Локо (Сф) бяха арестувани, след като нахлуха на пистата след гола. Финансовият директор на Литекс Величко Дихонов пък удари привърженик на столичани. Националният селекционер Лотар Матеус, който беше на мача, напусна стадиона потресен.
„Мишел Платини кацна в София“
Президентът на УЕФА Мишел Платини кацна в София вчера. Снощи той беше на вечеря с президента на БФС Боби Михайлов, днес ще бъде приет от премиера Бойко Борисов. По план французинът трябва да се срещне и с националния селекционер Лотар Матеус. Платини пристига, за да се запознае с кандидатурата на България за домакин на финалите на европейското за младежи през 2013 г.
„Левски изгони Слори“
Левски почва чистка, първият изгърмял е холандецът Анди Слори. Сините играха слабо и се измъчиха за 1:0 срещу аутсайдера Академик (Сф). След мача спортният директор Георги Иванов-Гонзо обяви, че някои играчи нямат място в състава. Първият е Слори, той ще бъде изгонен още след края на есенния сезон. Той почна като титуляр, но едва го изтраяха до смяната му на полувремето.
„Мицански бележи в Бундеслигата“
в. „МЕРИДИАН МАЧ“
„Нова скандална победа за Литекс“
Съдията отряза главата на Локо(Сф), Гигов иска оставки
Литекс стигна до поредната си съдийска победа от началото на сезона. Този път жертвата беше Локо (Сф), а палачът – реферът Ангел Ангелов. Дока вкара в 85-ата мин. за 1:0.
„Минев си тръгва от ЦСКА през зимата“
„Бензукан: Левски ми дължи 9 премии“
„Гонзо: Глобявам Шакиб и изхвърлям Слори“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *