Преглед на печата

„Върви ли тайна операция „Медиците“, пита от първа страница ТРУД и коментира, че арестуват лекари „на едро“. Вчера 4-ма доктори от Горна Оряховица бяха прибрани за 24 часа по подозрение в умишлено убийство на новородено. Само два дни по-рано арестуваха двама неврохирурзи от Благоевград, уточнява вестникът.

„Държавата дава до 390 бона на грижовни шефове“, пише СТАНДАРТ. Частниците ще бъдат стимулирани финансово, ако дават и почасова работа на младежи до 29 г., както и на хора с увреждания и самотни родители, или открият столова или забавачка. Това предвижда нова програма на социалното ведомство. Заделените 37 млн.лв. идват от Европа.

„Данъците на хиляди софиянци се вдигат, въпреки обещанията на ГЕРБ“, четем в СЕГА. Увеличението ще бъде от 18.5 до 48 % заради ново зониране на столичните райони, предложено от зам.-кмета по финансите Минко Герджиков.

„Осигуровките за пенсии окончателно стават 7.8%“, пише ПАРИ. Увеличен е и периодът, върху който се изчислява майчинството, от началото на следващата година той ще е 18 месеца. Парламентът одобри и вдигането на праговете на осигуряване, става ясно от публикацията.

КЛАСА съобщава, че „Еврокомисарят по международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реакция при кризи Кристалина Георгиева е избрана за „Европеец на годината“ и “ Комисар на годината“ в класация на „Юропиън войс“. Тя посвети наградите си на всички хуманитарни работници.

„Над 5000 души се събраха на гневен протест срещу погубването на цивилизованото бъдеще на България „, пише ДУМА и допълва, че протестиращите са поискали „незабавната оставка на Дянков, Игнатов и Рашидов. “ Протестът бе организиран от БАН заради предвидения нисък бюджет за академията и внесения в НС законопроект за разтурването й.

Под водещото заглавие „Кушлев уволни 6 къртици на Маргините“, 24 ЧАСА пише, че шестимата служители на Комисията за отнемане на престъпно имущество са уволнени заради изтичане на информация. В последните 3 години те са били уличени като къртици на Маргините и на съпругата на Самоковеца. Според проф. Стоян Кушлев, точно тези хора са написали анонимния донос, че той назначава роднини в комисията.

„Държавата дължи 630 млн. лв. на бизнеса“, информира ДНЕВНИК. За една година неизплатените средства са се увеличили тройно, става ясно от статистиката на Министерството на финансите.

„Издигат Алексей Петров за кандидат-президент“, четем в НОВИНАР. Кандидатурата му ще бъде издигната от инициативен комитет, чийто координатор е проф. Милен Семков.

МОНИТОР цитира изказването на председателя на парламентарната комисия за образование, науката и въпросите на децата, младежта и спорта Огнян Стоичков, че „Левски“ и ЦСКА са разследвани за уреждане на мачове. Сред другите срещи, които влизат в 8-те двубоя от 2009 и 2010 г. за манипулиране на резултатите, са и „Локомотив“ Мездра с „Литекс“. Изданието публикува и кои са останалите разследвани отбори.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *