Преглед на печата

Повечето вестници избират за водеща новина решението на Конституционния съд за промените в изборното законодателство и отмяната от Върховния административен съд на изборната регистрация на СДС на Пламен Юруков.

„8-процентната бариера за коалициите падна, КС реши да остане гласуването за 31 мажоритарни депутати“ е заглавието на вестник ДУМА. „11 съдии от 12 са гласували срещу прага, допълва вестник КЛАСА.

„Псевдомажоритарният вот оцеля, прагът от 8 % падна“ е заглавието на ДНЕВНИК, според който Конституционният съд се е разделил по президентски.

„Съдът отмени заверата на ДПС и БСП срещу коалициите“, отбелязва СЕГА. „Съдът срути 8-те процента, издигнати за Костов“, е заглавието на 24ЧАСА.

НОВИНАР пише за изненадващи съдебни развръзки и отправя призив с най-дългата българска дума: „Не противоконституционствувателствувайте повече!“

На по-заден план остава новината за решението на Еврокомисията да размрази средства по програма ИСПА за пътно строителство. „ЕК ни даде втори шанс да усвоим 115 млн. евро“, съобщава КЛАСА. „Брюксел ни пусна парите за магистрала „Люлин“, пише СТАНДАРТ. „Плугчиева отпуши 115-те милиона евро за пътя към Перник“, гласи заглавието на 24 ЧАСА. СЕГА излиза с двусмислено заглавие:“115 милиона евро от ЕС докараха Станишев до еуфория. „Европа прости на Батко, братко и сие“, така е озаглавен коментар на НОВИНАР.

По друга европейска тема – околната среда, вестник КЛАСА публикува интервю с еврокомисаря Ставрос Димас, според когото България няма прогрес в опазването на природата.

Темата на днешния ТРУД е „Една година ДАНС“ и е представена под заглавие „Между „Осана“ и „Разпни я“.

Водеща тема за ПАРИ и МОНИТОР са обявените данни за спад на цените на имотите по морето. Под заглавие „Гарсониери на кило край морето“ МОНИТОР пише, че едностайно жилище в Слънчев бряг може да се купи за 25 хиляди лв. „Морското Елдорадо приключи“, заключава вестник ПАРИ и допълва, че единствените купувачи по морето са руснаци.

Под заглавие „1000 лв за ток? За теб инфаркт, за енергото – само грешка“ 24 ЧАСА публикува интервю с председателя на регулаторната енергийна комисия Константин Шушулов. Той предлага при сгрешени сметки дружествата да понасят санкции, а при очевидни грешки, например 500 лв за ток на пенсионер, да не се допуска спиране на тока до изясняване на случая.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *