Преглед на печата

в. „ДНЕВЕН ТРУД“: „БАН продава акъл на “Сименс“
Учени от Българска академия на науките са продали акъл на корпорацията “Сименс”. Новината стана ясна при представяне на част от по-важните научни резултати на Академията за т. г. Екип на института по електроника и лекари са разработили лазeрна система за оптична мамография. С други думи са създали апарат за суперранна диагностика на рак на гърдата. Най-важното при него е, че може да се ползва при рутинни прегледи, често и без вредното влияние на рентгеновите прегледи. “Предложихме проекта си на “Сименс” и те се включиха, дори платиха първия патент от 20 000 евро”, каза шефът на екипа проф. Лъчезар Аврамов.

в. „24 ЧАСА“: „Продават за 9 млн. 1043 дка на плажа заменка от натура“
Горите до Балчик са ипотекирани за над 157 млн. евро в три банки
1043 дка гори на морския бряг до Балчик. заменени по време на кабинета „Станишев“, са пуснати на търг от частен съдня-изпълни-тел за близо 9 млн. лв. Това е най-скъпият терен на длъжник, продаван в момента.

в. „СТАНДАРТ“: „Анатема за Аполон“
Дядо Йоаникий заклейми вдигането на статуя в Созопол
Анатема за Аполон! Българската православна църква скочи срещу издигането на 13-метрова позлатена статуя в Созопол.
Сливенският епархийски съвет категорично се противопоставя против намерението на созополските управници да възродят култа към езическия бог Аполон.

в. „НОВИНАР“: „Според Фън Шуй: Край на кризата и по-малко природни катаклизми през 2011-а“
Край на икономическата криза, омиротворяване на политическия живот и по-малко природни катаклизми. Това очаква България през следващата година според източното учение фън шуй. Годината на Заека, която ще посрещнем на 3 февруари по китайския календар, символизира пролетта, късмета и приспособимостта и затова можем да очакваме стабилизиране и растеж на световната икономика.

в. „ДНЕВНИК“: „2 пъти са се свили печалбите на банките в България“
Въпреки кризата секторът запазва финансовата си стабилност
Близо два пъти се е свила печалбата на банковия сектор у нас за последните две години – периода, в който кризата се усети най-силно в българската икономика. Това става ясно от данните на БНБ към края на ноември 2010 г., публикувани в сряда. Печалбата в сектора достига 584 млн. лв. за единайсетте месеца на годината, докато в края на 2008 г. тя е била 1.4 млрд. лв.

в. „КЛАСА“: „Банковият сектор с 34% ръст на печалбата през ноември“
Само за месец домакинствата у нас са спестили нови 403 млн. лв.
Банковият сектор у нас регистрира 67 млн. лв. печалба през ноември и така за 11-те месеца на годината общият положителен финансов резултат на системата достига 584 млн. лв., сочат данни на БНБ. Това е ръст от 34% спрямо ноември 2009 г. и представлява най-високата месечна печалба на сектора от юли насам.

в. „ТЕЛЕГРАФ“: „Кувертът златен за нова година“
Само солени оферти са останали за закъснелите туристи, които още не са решили къде ще посрещнат новата година. Много хотели в Банско например обявяват примамлива цена от 40 лева за нощувка, но готвят голяма секира с цената на празничната вечеря. 150 лева за възрастни и 75 лева за деца излиза кувертът, ако резервирате в последния момент. Офертите са двойно по-скъпи в сравнение с началото на декември, показа проверка на „Телеграф“.

в. „РЕПУБЛИКА“: „Божият синдикат пред разпад“
Свещениците от няколкото митрополии в страната, които се обединиха в профсъюз под опеката на КТ „Подкрепа“, ще останат разочаровани, тъй като няколко седмици след учредяването на попския синдикат той изпадна в забвение. В Конфедерацията по труда не знаят нищо за попските осигуровки и договори, а единственият човек, който ръководи божието звено, е самият лидер на „Подкрепа“ Константин Тренчев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *