Преглед на печата

„Слаб 2 за Изборния кодекс на ГЕРБ“, пише на първа страница Новинар по повод наложеното от президента Първанов вето. Според държавния глава в кодекса има много правни недостатъци и противоконституционни текстове. Въвеждането на 12-месечната уседналост за местния вот е основният мотив на президента да върне закона за преразглеждане в pарламента, отбелязват и другите централни издания.

„Такса кило. Нова година – нова такса“, съобщава Стандарт. Еконалог според теглото ще вдигне цената на електроуредите. Продуктовата такса влиза в сила от началото на 2011 г. През януари хлябът също ще поскъпне с 15%, съобщава още изданието, като цитира прогнозата на шефа на Асоциацията на хлебопроизводителите Георги Попов пред БНР.
Според председателя на Българската стопанска камара Божидар Данев храните ще стават все по-скъпи заради повишаването на цените на зърното и фуража, както и вдигането на акциза на горивата, информира по темата Дума.
Топлото в София събира 90 млн. от длъжници и продажба на ток, пише 24 часа и уточнява, че софиянци засега могат да бъдат спокойни, че ще има парно въпреки огромните дългове. Изпълнителният директор на „Топлофикация София“ Стоян Цветанов се е договорил с „Булгаргаз“ до 10 февруари да бъдат изплатени 90 на сто от текущите задължения към газовата компания.
Истерия за ясли в София и Пловдив, въпреки че класирането е през април, пише Монитор. Родители спят на снега, за да пазят ред за записване. Недостигът на места става все по-сериозен, става ясно от публикацията.
Въпреки обещанията за икономии разходите за чиновници растат, коментира вестник Сега.
Близо 3.9 млрд. лв. ще дадат данъкоплатците за заплати на работещите в бюджетната сфера през тази година. Това е с 88 млн. лв. повече от похарченото през миналата година. Това показва консолидираната фискална програма за 2011 г. на сайта на финансовото министерство, уточнява изданието.
КАТ прави камерите още по-зли, съобщава Труд. Радарите с камери ще снимат всяка кола, нарушила с над 10 км/ч разрешената скорост.
Компаниите от експортно ориентираните сектори, като индустрия, металургия, машиностроене и високи технологии ще търсят нови служители през 2011 г., показва анкета на Класа сред организациите и предприятията в бранша.
Дневник пише, че чуждите борси са забравили за кризата, но българската – не. Изданието уточнява, че само македонският и гръцкият пазар са по-зле от българския.
Вестник Пари информира, че Новата година е донесла със 7% по-високи приходи за хотелиерите у нас. По-добрите резултати не се дължат на завишени нощувки или куверти, а защото потребителите са били по-склонни да плащат за допълнителни услуги. Това сочат проучванията на анализаторите, цитирани от вестника.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *