Преглед на печата

Трима маскирани мъже с джип опитаха да отвлекат ключов свидетел в аферата „Килърите“, но той съумя да им се изплъзне в последния момент и да се скрие в полицията, пише 24 часа. Според информация на вестника жертва на нападението е Боян Джамалов, който е бил нападнат до дома си в Долна Диканя около 18 ч. в първия работен ден на годината.
Снемат отпечатъци на лекари в смолянската болница „Д-р Братан Шукеров“, отбелязва Дума. Изпълнението на заповедта на директора на болницата е започнало от 28 декември, въпреки че все още не е било получено разрешение от Комисията за защита на личните данни.
Бизнесът се обяви против привилегиите на държавни и общински фирми да печелят обществени поръчки без конкурс, пише Класа. Предложението е заложено в новия проектозакон за обществените поръчки, който ще се гласува от Министерския съвет през януари и ще бъде приет до август.
Поне 5 общини ще разплатят дълговете си към фирмите за чистене на „Титан интернешънъл холдинг“ чрез държавната Българска банка за развитие, пише Дневник. Схемата дава възможност на холдинга да разплати задълженията си по банкови кредити и други дългове, част от които натрупани от футболния клуб ЦСКА.
Кметът на Сопот Веселин Личев събра 20 бона с музикални бирници, четем в Стандарт. Щом водената от Личев мъжка вокална група запее пред нечий дом, значи там живее гражданин с неплатени налози и такси. Сега всички борчлии бързат да си спестят резила и плащат като попове, посочва изданието.
Реформата на армията ще ни струва 369 млн. лв., отбелязва Сега, като цитира Плана за развитието на въоръжените сили. В края на 2014 г. от 32 000 души в момента, военнослужещите трябва да станат 26 100 души.
ДПС излезе на предизборния пазар и лежерно предлага подкрепа на ГЕРБ за предстоящия президентски вот, пише Република. Изданието цитира социолози и политолози, коментиращи резкия завой надясно, започнат от партията на Ахмед Доган.
Стената, която Гърция ще строи на границата си с Турция, може да пренасочи нелегалните имигранти към България, алармира вестник Пари. Броят на кандидат-европейците от турската страна на границата едва ли ще намалее и най-близкият „пробив“ за тях може да се окаже на север, към България, посочва изданието.
Следващата учебна година за училищата може да започва на 1 септември, отбелязва Новинар. Това е един от вариантите, които се обсъждат от работната комисия към Министерството на образованието, младежта и науката.
България влезе в топ 10, заемайки осмо място, в негативната класация за брой младежи между 20 и 24 години без работа или образование, пише Монитор. Вестникът цитира данни на Евростат, съобщени вчера от Българското национално радио.
Програма „Хоризонт“ на БНР отбеляза вчера 40-годишнината от основаването си, отбелязва Труд. „Хоризонт“ се появява като алтернатива на официозната „Христо Ботев“ и прави революция в няколко насоки, посочва пред вестника генералният директор на медията Валерий Тодоров, като допълва, че в момента между 32 и 38% от радиоаудиторията слуша Националното радио.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *