Преглед на печата

Хепатит „А“ пълзи към София и вчера беше на 86 километра, пише на първата си страница ТРУД. Той навлезе в Кюстендил, а разболява още 5 града – Стара Загора, Хасково, Пловдив, Сливен и Пазарджик, посочва изданието, като се позовава на шефа на сдружението „Хепасист“ Станимир Хасърджиев.

Темата на вестника е посветена на поскъпването на водата в София и Пловдив. За столичани увеличението ще е поне до 1.632 лева за кубик с ДДС, а за града под тепетата водата ще струва до 1,465 лева.

ДУМА цитира председателя на ДКЕВР Ангел Семерджиев, според когото електродружествата имат основание да искат по-висока цена на тока от 1 юли заради натрупаната инфлация.

Дълго обсъжданите нови правила за платено паркиране в София най-вероятно ще влязат в сила от февруари, отбелязва СЕГА. Градът ще бъде разделен на синя и зелена зона, като предложението е цената да бъде съответно 2 лева и 1 лев.

Нов закон за правата и задълженията на пациентите се канят да напишат през тази година управляващите, посочва МОНИТОР, като цитира шефката на парламентарната здравна комисия Десислава Атанасова. Според нея в него ще се търси специален механизъм хората да бъдат накарани да се изследват периодично.

Правителството постави таван на цените за избор на лекарски екип, пише НОВИНАР. Тарифата ще се формира в зависимост от цената на клиничната пътека, по която е приет пациентът.

Дружествата за доброволно здравно осигуряване ще станат застрахователни, предвиждат промени в закона за здравното осигуряване, посочва КЛАСА.

Чейнджбюрата може да отидат в историята, защото скоро ще сменяме левове за долари и евро на банкомат, отбелязва СТАНДАРТ и уточнява, че това ще стане с промяна в наредбата за работата на обменните бюра, по която в Министерството на финансите вече се работи.

Легалният пазар на цигари у нас се е свил с повече от 35% през 2010 година, пише ДНЕВНИК. Според компаниите от бранша това прави 10.6 милиарда къса, а година по-рано са били продадени 16 милиарда къса.

Темата на вестник ПАРИ е посветена на торентите. Торентите са трън в очите от началото на самото си съществуване, но досега войната срещу тях е с минимален резултат, посочва изданието.

Двама депутати от ГЕРБ ще се изправят пред съда на 10 януари, отбелязва във водещата си статия вестник 24 ЧАСА. Двамата са обвинени от парламентарната комисия за борба с корупцията, че не са декларирали, че са били в управлението на дружества, обработвали земи.

Вестниците съобщават и за случая с огласените записи на телефонни разговори между шефа на агенция „Митници“ Ваньо Танов, министъра на финансите Симеон Дянков и неговия заместник Владислав Горанов. Тримата коментират вътрешния министър Цветан Цветанов, уточнява изданията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *