Преглед на печата

МВР търси къртици, пише Труд. Вицепремиерът Цветан Цветанов съобщи, че тече вътрешна проверка за изтеклите СРС-та в МВР. Той не можел да гарантира, че в силовото ведомство няма къртици. Изданието допълва, че след скандала „Ало, Ваньо-2“ премиерът Бойко Борисов оневини депутатките си Искрa Фидосова и Менда Стоянова, които, според РЗС, се опитали да пробутат свои хора на шефа на „Mитниците“ Ваньо Танов. Според Борисов, скандалът бил реклама за управлението на ГЕРБ.
Икономиката се възстановява, смята еврокомисар Кристалина Георгиева, цитирана от 24 часа. ЕС чака растеж от 1,7 процента, а България – 3,6 процента. Според Георгиева, ще усетим подобрение през 2011 г., но колко ще е голямо то, зависи от „света около нас, от това как работят мерките за стимулиране на растежа и от условията за развитието на бизнеса, който е най-важният генератор на заетост, а оттам и на доходи за населението.“
България влиза в инфлационна спирала, съобщава Сега. През следващите няколко месеци ще поскъпват токът, парното, водата и някои от основните хранителни продукти. Производители на олио предупредиха, че до юли олиото ще достигне до 5 лв. за литър. До края на януари пък хлябът може да скочи с 20%. Регулаторът вече е готов да въведе такса „електромер“. От 1 февруари се очаква и цената на водата да се увеличи с 10%, уточнява Сега.
Според министъра на земеделието Мирослав Найденов това е изпробване на пазара, четем по темата в Новинар.
Орязаха отпуските на държавните служители с 40%, информира Класа. 80 хил. души трябва да пишат графици за отпуските си през тази година. По закон разчетите трябва да са готови до 31 март. Вместо да ползват 20 дни отпуск плюс допълнителните 15 дни и компансации, чиновниците на държавна работа ще ползват 20-те дни задължителен отпуск.
„Кафе с хепатит!“, пише Стандарт. Заразата в Стара загора плъзнала от мръсна вода в автоматите за кафе. Все още обаче не е изолиран източникът на заразата. Жълтеницата е повалила вчера още 29 души.
Шап и ужас в хранителната индустрия, алармира Пари. Поне 150 производители на млечни и месни продукти останаха извън пазара, а всички големи вериги изцяло спряха доставките от Югоизточна България, зарази откритите 37 заразени животни.
Борбата с шапа е неадекватна, пише Дума. Според секретаря на НС на БСП Корнелия Нинова правителството води абсолютно неадекватна борба с шапа. Ще се стигне до спиране на вноса от България на животни и месна продукция, както вече направи Украйна. Според Нинова е абсолютно неприемливо да се изплащат обезщетения по статистически данни, вместо да се изплащат по пазарни цени.
„ЕС финансира пропуснатите ползи с 60%. Министър Найденов уточни, че има възможност при предприемане на необходимите мерки компенсацията да е на 100%“, пише Монитор, за когото темата е водеща.
Отнемането на шофьорски книжки се оказа доброволно. Няма законов механизам за принудително изземане на свидетелството за управление. Темата е водеща за Дневник.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *