Преглед на печата

Български полярници са блокирани в Южно Чили заради продължаващите протести на чилийците срещу увеличаването на цените на горивата, пише Класа. Учените ни са добре и са в постоянен контакт с посланиците ни в Чили и Аржентина, цитира вестникът информация на Българското национално радио.

Връщат се локвите за дезинфекция по границата с Турция, отбелязва 24 часа. Заради шапа всеки шофьор, който идва с лека кола от комшиите, ще плаща по 2 евро, за да мине през тях. Таксата за тировете и автобусите ще бъде 10 евро.
Записите на премиера Бойко Борисов е трябвало да излязат през май, твърди в интервю за вестника вътрешният министър Цветан Цветанов. По думите му, имало е план за атака на силните фигури в ГЕРБ, която да продължи до април-май, но заявени позиции от страна на правителството са предизвикали избързването.
Бъдещето на сътрудниците на бившата Държавна сигурност, които сега са във властта, става все по-несигурно, посочва Република. Причината била, че в ГЕРБ са съгласни с идеята на СДС екскадрите на комунистическия репресивен апарат да бъдат отстранени от държавни управленски постове.
На втората седмица от скандала с подслушването единствените заподозрени се оказаха мобилните оператори, върху които хвърли подозрение министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков, пише в. Пари. Трите мобилни оператора отрекоха обвиненията.
Лимит за СИМ картите, които може да купува един абонат, предвиждат от Комисията за регулиране на съобщенията, пише Новинар. От телекомите твърдят, че ще се съобразят, ако правилата бъдат въведени, но посочват, че това би ограничило свободата на избор.
Пътната агенция иска 1 година отсрочка за въвеждането на четворно по-високата глоба за винетка с изтекъл срок върху предното стъкло на автомобила, пише Монитор. Мотивът е да не се създава излишно напрежение между контролните органи и гражданите.
Най-големите работодатели у нас настояха властта да загърби скандалите и да обърне внимание на проблемите на икономиката, отбелязва Стандарт. Тази година ще бъде година на фалитите, прогнозират работодателите.
Процесът ще е оздравителен за икономиката, като фалити и окрупняване на бизнеса ще има най-вече в строителството и свързаните с него производства, допълва Дневник.
Кметовете ще назначават домоуправители в блоковете, където обитателите не са си ги избрали сами, гласи промяна в Закона за управление на етажната собственост, внесена от правителството в парламента, пише Сега. Местната власт ще бъде натоварена с още задължения в напразен опит да направи работещ един очевидно абсурден закон, коментира изданието.
Цели 86% от обирите в София остават неразкрити, пише Дума. От полицията се оправдават с честото препродаване на крадената стока, което правело веригата трудна за проследяване.
От 160 до 550 лв. са тазгодишните кандидатстудентски курсове в университетите, пише Труд. Причината за оспорваната битка за привличане на нови студенти са многото места и малкото кандидати, коментира вестникът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *