Преглед на печата

Операция „Граница“ е едно от централните заглавия на Труд. Всекидневникът представя обширен репортаж за акцията на северната ни граница, в който се обяснява как след паролата „Айде да почерпиш“, капепейци се обръщали редовно към чужденци, пътуващи през „Дунав мост“. И така те печелели добри пари. В резултат на акцията са арестувани 14 служители за рекет, съобщава Труд.
Водещата тема на Новинар също е за русенската митница на Дунав мост и е под заглавие „Прочистване в гранична полиция“.
По повод мистериозното заболяване в Исперих трети ден институциите установяват причините. Заглавието на 24 часа пояснява, че с изтекъл тор от обор са се отровили 32 деца. Преди седмица се спукала цистерната, в която се събирали биологичните отпадъци от кравефермата на селото. А кравефермата била на председателя на общинската организация на ДПС в Исперих Гюнай Хюсмен. Също на първата страница на часовия всекидневник е публикувано началото на обширен материал, посеветен на Касим Дал.
До главата на вестник Сега е поместена статия със заглавие „Само небето на България и Румъния може да влезе в Шенген през март. Унгарското председателство обмисля възможността за частично присъединяване на двете държави към Шенгенската зона“. Това е пояснил ръководителят на отдел „Шенген“ в румънското министерство на външните работи. В статията се припомня, че след Германия и Франция, и Финландия също се обяви против влизането на България и Румъния към Шенген, пише в. Сега.
В разследване на Монитор се разказва за арествуаните и освободени бандити под заглавие „Главата на Октопода е на свобода“. Публикувано е разкритието на Ангел Бончев пред съда. Той бе отвлечен за откуп.
Под заглавие „Готвят нова приватизация“ Дума съобщава за намерението на Агенцията по приватизация да продаде тази година държавния дял в „Е.Он – България“, „Булгартабак холдинг“ и военните заводи в Сопот. Левият вестник публикува статия от Атанас Семов от „Ред, законност и справедливост“ под заглавие „Фуражката надвива писалката, но за кратко…“
В съботния Стандарт е акцентирано върху започналото официално посещение на министър-председателя Бойко Борисов в Япония. Представени са редица възможности за двустранно сътрудничество. Под заглавие „Европа плаща пътя до морето“, всекидневникът развива темата за намерението на Европейската инвестиционна банка да плати доизработването на магистрала Хемус.
Всички всекидневници публикуват материали заради обявената грипна епидемия в няколко града на страната. Изданията припомнят, че при такава епидемия се забраняват свижданията в болниците, хората по-често трябва да си мият ръцете, да избягват скупчването в затворени помещения и да търсят домашния си лекар при първи симптоми или съмнения за неразположение. Някои от всекидневниците предупреждават, че със коростта, с която се развива епидемията, ще обхване цялата страна. 5 дни в София, грипна ваканция от понеделник, допълват вестниците.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *