Преглед на печата

ГЕРБ оттегля проектозакона си за Българската академия на науките, обяви ненадейно премиерът Бойко Борисов, пише Дума. Решението бе прието с пълно одобрение, и от депутатите, и от академиците, отбелязва изданието.
Бойко Борисов постигна пълно съгласие с нови идеи за Академията, коментира Монитор. Бизнесмени и министри ще контролират разходите на средства; обсъдена беше и идеята агенти от бившата Държавна сигурност да не заемат ръководни постове в БАН.
България ще брои един милиард лева за изтребители, след като миналата седмица военното министерство е дало ход на най-чакания търг в армията, съобщава Стандарт. Има оферти от пет оръжейни гиганта, като руснаците са вън от играта, уточнява вестникът.
Вестник Република публикува отворено писмо на Росен Миленов, бивш служител на Държавната агенция „Национална сигурност“. Миленов е един от хората, твърдящи, че подслушаните разговори на директорита на „Митниците“ Ваньо Танов са автентични.
България е трета в Европейския съюз по ръст на безработицата през 2010 г., като броят на незаетите у нас е нараснал до 10,1% през декември, сочат данни на Евростат, цитирани от Дневник. Очакванията на част от работодателите у нас и на Международната организация по труда са безработицата да се увеличава.
Строителният контрол капитулира пред беззаконията край язовирите, пише Сега. Държавните институции не могат да се разберат кой да атакува в съда спорните документи, с които са вдигнати луксозни вили в чашите на водоемите, уточнява вестникът.
Близо 15 браншови организации на производители на бързооборотни стоки учредиха инициативен комитет за честна търговия и настояват държавата спешно да се намеси в отношенията между производителите и търговските вериги, пише вестник Пари. Те искат правителството да изпълни поетия ангажимент за регламентиране на лоялното договаряне между двете страни.
Половината от лизинговите коли у нас не се крадат истински – те са измама, пише Класа, като цитира мнения на застрахователи. Проблемът бил нормален във време на криза, а делът на опитите за злоупотреби се увеличавал с 10-15% годишно.
„Депесари се изнасят от Лудогорието“, алармира Труд. Регистрацията си по настоящ адрес са сменили 644 жители на община Омуртаг и 400 души от община Попово. От ДПС признават, че хората вероятно са от техния електорат, но отричат да са ги командировали на изборен туризъм, пише изданието като отбелязва, че стотици жители се регистрират ударно в морски общини, Хасковско или Монтанско.
По 6 000 българи се преброяват на час в интернет, пише Новинар. Непрекъснато се предприемат мерки за ускоряване на интернет трафика, уверява шефът на Националния статистически институт Мариана Коцева по повод появилите се проблеми с регистрацията в сайта.
Най-новият феномен в онлайн бизнеса е търговия на профили във „Фейсбук“, пише 24 часа. Става въпрос за създаването на фалшиви потребителски профили в социалната мрежа, които, след набирането на достатъчно приятели, се продават.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *