Преглед на печата

 

 

На челно място ДНЕВНИК информира, позовавайки се на свои източници, че Европейската комисия очаква ясен знак за наказателната реформа. Повод за отлагането на междинния доклад, който се очакваше в края на февруари, са сигнали от България, че промените в НПК няма да бъдат приети във вида, в който бяха обещани на Брюксел. Промените влизат за второ четене по комисии в четвъртък.

От страниците на в. СТАНДАРТ министърът на културата Вежди Рашидов призовава в интервю „Артистите да спрат смешния плач. „…Редно е …артистите и музикантите да поработят за своите зрители…“, казва още министър Рашидов. Пак от СТАНДАРТ ще научите как наши гурбетчии ще печелят в Европа. На 6 март ще пристигнат работодатели от 14 държави, за да набират кадри.
„Делото „Лиана“ е спряно заради неоткрит извършител“, съобщава на първа страница в. СЕГА. Разследването за черни каси в ДПС никога няма да стигне до съд, признават по темата прокурори. Изаднието цитира обобщение на световната класация „Интернешънъл пропърти райтс индекс“, че в България е лесно да си купиш и имот, и чиновник.
24 ЧАСА задава въпроса: тайни агенти ли са братята Галеви, Маджо, Маргините и Иво Карамански и, ако е така, кой ги е наел. От статия във вестника ще научите и как Станишев и Татяна Дончева са родили ДАНС.
Директорът на Агенция „Митници“ Ваньо Танов, в интервю за НОВИНАР, коментира, че е време да се дебатира за разузнаване в агенцията. Той подчертава, че България и Румъния са последните две държави в европейския съюз, които нямат разследване в митниците.
В друго издание, КЛАСА, председателят на Сметната палата Валери Димитров предлага друга законодателна промяна, за да може Палатата да проверява фирми с държавно участие.
От Росатом са заявили за в. ПАРИ, че Русия ще настоява за поне 50 % от АЕЦ Белене срещу заема от 2 млрд евро.
На страниците на ДУМА в рубриката „На фокус“ ще прочетете предупреждението, че 90 % от изследванията в молекулярната биология и генетиката всеки момент може са се препрофилират за създаване на генетично оръжие. Смята се дори, че бомбите с генен механизъм вече се произвеждат. Ако генетичното оръжие бъде употребено, населението на земята след 15 години може да се съкрати до милиард и половина души.
Боб Дилън ще пее в София на 3 юни, съобщава в. ТРУД. На първа страница там пише и за успех на нашенката Радка Варимезова с изпълнена от нея песен в нашумелия филм „Аватар“. В интервю за ТРУД експертът по темекомуникации Димитър Димитров заявява, че в Комисията за радио и съобщения властва некомпетентност и страх, антените на мобилните оператори излъчвали няколко пъти над нормата.
Пред МОНИТОР Димитър Абаджиев разкрива истината за напускането си на партия „Ред, законност и справедливост“. Водещ мотив е, че английските консерватори окончателно се отказват от партньорството си с формацията на Яне Янев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *