Преглед на печата

 
 

„Държавата издържа десетки ненужни агенции и комисии“, съобщава във водещата си статия вестник СЕГА. На бюджетни пари разчитат 35 изпълнителни агенции, други 37 агенции и комисии, създадени по закон, 23 звена, открити с разпореждане на Мионистерския съвет. Има и 45 съвета, както и неизвестен брой междуведомствени комисии, уточнява публикацията.
За общо 8.6 километра велоалеи, които в по-голямата си част представляват две нарисувани жълти линии, София е похарчила близо 2.5 милиона лева, четем в друга статия във вестника.
Една четвърт от служителите на ДАНС вече са на трудовата борса заради кризата, отбелязва СТАНДАРТ. Съкратени са както чиновници, така и тайни агенти, орязани са звената, които дублират МВР, а четирите главни дирекции са преструктурирани. Част от дейностите по регистрацията на автомобили да се дадат на частни фирми и така да се подпомогне бизнеса, е една от предложениите за обсъждане със синдикатите антикризисни мерки, пише още вестникът. На обсъжданите от правителството и социалните партньори мерки е посветена и темата на ТРУД.
Поскъпването на природния газ от 1 април може да бъде натиснато до 10 процента, пише 24 ЧАСА като цитира изказване на председателя на ДКЕВР Ангел Семерджиев пред БНР. При новия вариант на цената парното в София ще поскъпне със 7-8 на сто.
Търговците започват да прилагат усилено различни хватки, за да излъжат с качеството на агнешкото преди празниците. Едниият от двата капана са еднаквите цени на вносното и българското месо, а вторият е объркване на вносни и наши агнета, които се предлагат като един вид, посочва НОВИНАР.
Около 1.2 миларда лева са необходими за остойностяване на клиничните пътеки в болниците, ако в тях бъде включен и трудът на лекарите, пише КЛАСА като се позовава на директора на болница „Св. Екатерина“ Генчо Начев.
Държавата не се притеснява да прилага двойни стандарти към българските и чужите строителни компании. От една страна финансовият министър Симеон Дянков продължава да натиска нашите фирми да направят 10% отстъпка от дълговете на държавата, а от друга регионалният министър Росен Плевнелиев изрази готовност да даде на турската „Мапа Дженгиз“ 48 милиона евро допълнително за строежа на магистрала „Люлин“, отбелязва ПАРИ.
ДУМА извежда начело поправката в Закона за наркотичните вещества, която беше публикувана в Държавен вестник, без да е минала през Народното събрание. Според юристи ситуацията е безпрецедентна и никой никога не си е поволявал подобно нещо.
ДНЕВНИК отбелязва, че лошата бюджетна дисциплина на някои страни в еврозоната е далеч по-голямо предизвикателство пред ЕС, отколкото гръцката криза.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *