Преглед на печата

 

 

Екип на в. „Сега“ е разработил водещата тема в днешния брой „Правителството отлага реформите поне с година“. Консенсусът за антикризисните мерки се разпада и сред социалните партньори, и в парламента, е коментарът на вестника. На вътрешните страници можете да прочетете, че кризата връща популярността на учителската професия.

„Труд“ ни предлага оптимистична водеща тема – „50 лв на ден за море с ядене и пиене“. От 10 до 20 на сто отстъпки предвиждат хотелиерите, ако се запишем рано за лятна почивка и платим предварително. „Труд“ информира и за проверка на Националната агенция за приходите на заможни родители, които обявяват ниски доходи, за да вземат детски надбавки.
„Липсва важна ваксина за бебета“, алармира от първата си страница „24 часа“. Пак оттам научаваме, че работник от строителната фирма на арестувания в края на март във Варна Даниел Славов-Дънката се обадил в редакцията, за да обясни, че служителите са под натиск да подкрепят шефа си или ще останат без заплата. В 10 ч. в града ще има шествие в защита на Дънката и председателя на Общинския съвет Борислав Гуцанов.
„Дневник“ коментира, че МВР е поставило условие на „Сименс“ до 15 април системата за новите лични документи да произвежда по 9 хиляди бройки на ден, а до 20 април – по 12 хиляди.
Водещото заглавие на „Стандарт“ е акция „Предай хазяйката“; данъчните служби са открили горещ телефон, на който всеки може да съобщи за укрити данъци от получаване на наеми.
„Монитор“ предупреждава, че в Сливен хора с психически отклонения работят като таксиметрови шофьори. Вестникът информира за образувани дела срещу 25  „тузари“ от столицата, защото нямали доказани доходи, но участвали в далавери за милиони левове.
Темата на „Пари“ е къде отиват старите ни електроуреди. В страната регистрираните организации по оползотворяване на електрооборудване са 15. В интервю за вестника собственичката на агенция за недвижими имоти Цветелина Тасева уверява, че активният спад на цените на жилищата вече е минало.
„Новинар“ излиза днес със заглавието „Депутати си изсмукват мазнините срещу 2 хил евро“. Проучване на вестника показва, че все повeче депутати търсят услугите на козметичната хирургия.
„Класа“ помества предупреждение на Пентагона „Задава се петролна криза до 2015 г.“ Има вероятност от недостиг на горива, ако няма нови инвестиции в производствени мощности, се казва в последния доклад на американското военно министерство. Социалният министър обещава в интервю за „Класа“, че социалните партньори ще обсъдят пенсионната реформа до края на май.
„Дума“ информира на челно място за заседание на социалните партньор, само че поискано от работодателите и синдикатите. Те са неприятно изненадани, че правителството ще изплати дълговете си на фирмите със 7 на сто по-малко.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *