Преглед на печата

„При акция „Тузари“ в столицата лъснаха 70 милионери под прикритие“, съобщава МОНИТОР на първата си страница. Според проверяващите, разликите между декларираните доходи и разходите на богаташите, които са се опитали да скрият охолството си, варират между един и шест милиона лева.

Почти всички днешни вестници цитират изчислението на Института за пазарна икономика, че от днес започваме да печелим за себе си, след като сме работили пет месеца, за да си плащаме данъците. Темата е водеща за НОВИНАР, който пояснява, че цели 46 дни работим, за да плащаме ДДС, 30 дни – за осигуровките, 21 дни – за акцизите.

ТРУД обаче, отбелязва в рубриката си „Позиция“ на първа страница, че пушачите, шофьорите и любителите на водката ще продължат да работят за общото благо, а не за себе си, заради акциза на потребяваните от тях стоки. „Въобще идеалният в бюджетно отношение гражданин е шофьор пушач, който си пийва“, допълва вестникът.

„Сърцето ни е болно и защото завиждаме“ – под това заглавие ТРУД публикува интервю с кардиолога проф. Генчо Начев, директор на болницата „Света Екатерина“.
45 българи чакат при нас за трансплантация на сърце“, казва професорът.

„Ток надолу, пенсии нагоре“ – това водещо заглавие на 24 ЧАСА е поставено в рубриката „Предизборни чудеса“. „От 1-ви юли цената на тока за бита пада с до 2 на сто, а за индустрията ще се увеличи с 3 на сто“, пише ДНЕВНИК под заглавие „Енергиен шамар за бизнеса предизборно“. Същото е и мнението на СЕГА, според който бизнесът ще трябва да плати поредната социална мярка с 3 процента по-скъпа електроенергия.

ДУМА също излиза с положителна новина на първа страница – „Ще има инсулин и след 1-ви юни“. Министерството на здраве опазването и „Ново Нордиск“ решиха проблема и лечението на болните няма да е прекъсва или усложнява, допълва вестникът.

По повод информацията, че Moody s преразглежда рейтингите на ДСК и Първа инвестиционна банка вестник КЛАСА е научил от рейтинговата агенция, че поставянето под наблюдение не означава задължително понижаване на рейтингите. Според трезорите агенцията не е взела предвид важни характеристики за банковата система и оценките биха могли дори да бъдат повишени, пише КЛАСА.

Темата на деня за вестник ПАРИ е отчетът на вицепремиера по еврофондовете Меглена Плугчиева и категоричният извод,че България не е донор на ЕС, тъй като постъпленията у нас от евросъюза са с близо милиард повече от внесеното в бюджета на общността.

Оптимистична за почиващите, но лоша за туристическия бизнес е водещата новина на СТАНДАРТ. Под заглавие „Евтино море подбива вота“ изданието отбелязва, че ваканцията през юли ще бъде с майски цени. Заради кризата курортите масово свалят цените спрямо миналата година, пише СТАНДАРТ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *