Преглед на печата

Не е много реалистично да се мисли за увеличение на пенсиите от 1 юли, твърди шефът на Националния осигурителен институт Христина Митрева в интервю за БНР, цитирано от СТАНДАРТ, ДНЕВНИК и КЛАСА. Нужно е увеличаване на вноската върху доходите и активен пазар на труда, гарантиращ пълна заетост, посочва Митрева.
Болници пращат на съд пациенти длъжници, пише в. СЕГА. Към подобно решение прибягват здравни заведения, на които се налага да обслужват голям процент хора без здравни осигуровки. Изданието подчертава, че не става въпрос за спешни случаи, тъй като тази помощ се води безплатна и гарантирана от държавата.
Поскъпването на топлата вода и тока не е мярка, а обективен процес, резултат от работата на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране, отбелязва ДУМА, като цитира интервю за БНР на министъра на икономиката, енергетиата и туризма Трайчо Трайков. Държавата следи за това в енергийния сектор потребителят да получава най-добрия резултат, твърди Трайков.
Вицепремиерът Симеон Дянков постави ултиматум на колегите си от социалното, здравното, военното и земеделското министерство, посочва ДНЕВНИК. За да получат част от допълнителните разходи, записани в актуализирания бюджет за 2010 г., те ще трябва да извършат мащабни реформи и да изпълнят определени задачи, заяви вчера по време на семинар на финансовото министерство Дянков.
Необходим е закон за националната сигурност, заяви министърт на отбраната Аню Ангелов пред БНР, пише НОВИНАР. Министърът смята, че нормативният акт трябва да определи кой орган контролира дейността на разузнавателните и контраразузнавателните служби.
Отказът на премиера Бойко Борисов да отговори дали е обсъждал с шефа на ЦРУ Леон Панета евентуален политически проект на президента Георги Първанов буди недоумение, посочва ТРУД, като цитира думи на Румен Петков пред БНР. Бившият вътрешен министър смята, че казусът е дискредитиращ за разузнавателната агенция и може да влоши отношенията между нашите и американските служби.
Сто двайсет и седем ревизии на Националната агенция за приходите са назначени на бившия съветник в Държавната агенция „Национална сигурност“ Алексей Петров, отбелязва МОНИТОР. Проверяващите се опитвали да докажат и финансовата връзка между групата за отвличания на Наглите и Петров.
Контрабандата на цигари вече доближава 50%, съобщава в. ПАРИ. Правителството има само един полезен ход – да се пребори с нелегалния внос. Така хем ще увеличи приходите в бюджета, хем ще подкрепи Булгартабак холдинг, който предстои да се приватизира, коментира изданието.
Пазаруването с дебитна карта масово става платено, като все повече банки започват да удържат по около 20 ст за транзакция, предупреждава 24 ЧАСА. Кризата ги кара да увеличават източниците си на доход, но повечето клиенти не са наясно с новите условия, защото банката няма ангажимент да ги информира при промяна, коментират експерти. Актуалните тарифи може да бъдат научени в клоновете и интернет.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *