Преглед на печата

 
 

До няколко седмици „Виваком“ става притежание на милиардера от Хонконг Ричард Ли, който е 26-и по богатство в родината си, е научил 24 часа от няколко независими източника. В сряда бизнесменът е бил в България и е представил на премиера Бойко Борисов плановете си, според които смята да вложи в компанията 500 млн. евро в следващите 5 години.
От Националната агенция за приходите са решили да продават автомобили на длъжници към КАТ на търг, алармира Монитор. По думите на шефа на агенцията Красимир Стефанов, ще бъдат конфискувани само автомобили на шофьори, които дължат значителни суми, но от години не са се издължавали.
Висшият съдебен съвет ще включи делото срещу шефа на Комисията за регулиране на съобщенията Веселин Божков за длъжностно престъпление в работния си списък с дела с висок обществен интрес. Това е съобщила за Стандарт Пенка Маринова от съвета. Трима посланици също ще пратят представители в съдебната зала, заяви пред БНР Илиана Беновска, мениджър на Радио К2.
Измама в търг с фирма на Иво Прокопиев може да ощети държавата с 50 млн. лв., пише Класа. Според източници на изданието, фирмата „Заводски строежи“ АД-Перник е допусната неправомерно в конкурса за обществена поръчка с цел доставката на варовик за сероочистване на ТЕЦ „Марица-изток 2“ АД.
Изплащането на 116 млн. лв. субсидии за тютюнопроизводителите би могло да започне след около 3 седмици, заяви пред БНР агроминистърът Мирослав Найденов, пишат Труд и Новинар. В остър дебат с него влезе Татяна Дончева от „Движение 21“, която заяви, че субсидиите е трябвало да бъдат записани в бюджет 2010-та още преди актуализацията му.
Сега, за пръв път от 1996 г., в Европейския съюз има недоверие към данните за бюджета, заяви в предаването „Неделя 150“ по БНР Пламен Орешарски от Коалиция за България, отбелязва Дума. В момента губим малко от репутацията си, което не е фатално, стига да се учим от грешките си, смята финансистът.
Тенденцията работодателите да бавят заплати в кризата продължава, въпреки твърденията на управляващите, че икономиката постепенно се измъква от дъното, пише Сега. Най-тежко засегнатите от рецесията сектори са и с най-много нарушения : транспорт, строителство, търговия, ресторантьорство и хотелиерство. „Кризата стимулира онлайн пазара“, пише Пари. Голяма част от магазините в интернет обаче остават на тъмно, а над 99% от тях са без сериозна инфраструктура и инвестиции, показва статистика на Българската асоциация за електронна търговия.
За втора поредна година корпоративният сектор в България ще се въздържи като цяло от разпределянето на дивиденти, е показало проучване на Дневник. Причини за това са икономическата несигурност и повишените рискове в условията на криза.
В 36 общини българите са малцинство, а по-малко от 50% от новородените през последните години са с български етнически произход, пише Новинар, като се позовава на БНР.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *