Преглед на печата

 
 
 

 

 

Отмъщение на дървената мафия заради гори край Боровец е основната версия на разследващите за поредния атентат срещу футболния бос Юри Галев, е научил Стандарт. Криминалисти сравнявали вчерашните гилзи с тези от убийството на бизнесмена Стоян Стоянов, разстрелян на 10 май, също в Бели Искър. Двете покушения били извършени по сходен начин. Галев е емблематична фигура за региона, едно от малкото лица на прехода, които са на свобода и между живите, твърди вътрешният министър Цветан Цветанов в интервю за БНР, цитирано от Труд, 24 часа и Новинар. Според Цветанов става въпрос за разчистване на стари сметки.
Председателят на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова призна, че ГЕРБ обмисля вдигане на плоския данък върху доходите, пише Сега. За това се говори от месеци, но за първи път високопоставен представител на управляващите публично обявява, че се обсъжда подобна мярка, коментира изданието.
Повишението на данъчната тежест за следващата година може и да се избегне, но при строга фискална дисциплина от страна на правителството, съчетана със замразяване на пенсиите и разходите за заплати в държавния сектор. Това са заявили за Дневник източници от икономическия екип на ГЕРБ, които са добавили, че при провеждане на необходимите реформи, може да не се стигне до замразяване на доходите.
Данъчни влизат в електроразпределителните дружества, пише Дума, като цитира премиера Бойко Борисов. Борисов се оплака, че го натискали да не проверява доставчиците на ток, коментира изданието.
Скандалният бургаски следовател Стефан Димитров също е в схемата с „бедните“ магистратски роднини, получили право на строеж в Приморско, пише 24 часа. Думите са на инспектора към Висшия съдебен съвет Ясен Тодоров пред „Хоризонт“. Външни експерти, които да помагат при писането на проекти по оперативна програма „Транспорт“, смята да внесе министърът по усвояването на европейските фондове Томислав Дончев. Това съобщава самият той в интервю за БНР, цитирано от Монитор и вестник Класа.
Община Габрово ще внесе поредния си проект за над 7 млн. лв. по рограма за енергийната ефективност още днес, заяви новият кмет от ГЕРБ Николай Сираков, отбелязват вестник Класа и Дневник, като цитират интервю на Сираков за предаването „Неделя 150“.
Безработицата и заетостта намаляват едновременно. Това е темата на деня за вестник Пари. Според синдикатите, сивият сектор се разраства и не дава ясна картина. По данни на Националния статистически институт, около 125 хил. души не са се регистрирали като безработни, а извън статистиката остават и около 200 хил. „обезкуражени“, които от години не търсят работа.
Кючекът със звучното име „Паисий“, който се разпространява свободно в Интернет, ще бъде даден на прокуратурата, съобщи координаторът на ВМРО-НИЕ в Сливен Георги Георгиев, отбелязва Новинар. Според партията, „недопустима е такава гавра с един от националните ни герои“. В песента имало само две изречения на български език, но се пеело на няколко ромски диалекта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *