Преглед на печата

 
 
 

 

 

„ЕС пак започва да спира парите за България“, пише СЕГА на първа страница. Вестникът е научил, че 106 милиона евро, колкото е цялата програма „Рибарство“ до 2013 г., ще бъдат замразени, защото три години чиновниците от земеделското министерство не могат да подготвят документи по стандартите на Брюксел.
Аферата САПАРД е водеща тема на МОНИТОР, който пише на първа страница, че прокуратурата е поискала 115 години затвор за групата на Марио Николов. Деветимата източили 7.5 милиона евро от европрограмата.
„България може да бъде изключена от „Южен поток“ – тази заплаха на шефа на Газпром Алексей Милер е на първа страница на вестник КЛАСА. Изданието цитира министъра на финансите Симеон Дянков след срещата му с еврокомисаря Оли Рен: „Може да стигнем 3% дефицит, без да пипаме данъците“, казал министърът.
Вестник ПАРИ излиза с оптимистичното заглавие: „Компаниите отново раздават дивиденти“. „Само за последната седмица осем компании зарадваха акционерите. Това е добър знак за възстановяването на пазара“, коментира изданието.
24 ЧАСА разполага с работния вариант на доклада за одита на ЧЕЗ, ЕОН и ИВиЕН, от който, според вестника, излизат скандални цифри. Материалът по темата е озаглавен „600 лева за един час съвет плаща енерго!“. Изданието предлага и интервю с председателя на комисията-регулатор в бранша Ангел Семерджиев.
„Вдигат пенсиите догодина, не е ясно с колко“ е друго заглавие в часовия вестник. Темата за пенсионната реформа е водеща за ДНЕВНИК, НОВИНАР и ДУМА.
„Пенсионната реформа клони към най-мекия вариант – НОИ и социалното министерство лансират по-дълъг стаж с три години, без промяна на възрастта“, пише ДНЕВНИК. НОВИНАР от своя страна се спира на демографската картина в дописка, озаглавена „До 2040 намаляваме с 1,5 милиона души“. ДУМА пише за пенсиите в коментарната си рубрика на първа страница: „Някога, някога… пенсиите ще бъдат увеличени… Пак се завъртяхме в реформа – този път на минираното пенсионно поле,“ отбелязва вестникът.
„Режат яко в здравното ведомство – съкращават 8 дирекции и 77 души от министерството“, пише ТРУД на първа страница. „Сиренето – вече само от мляко“ е друго заглавие на вестника, който предлага интервю с директора на Националната ветеринарна служба Йордан Войнов. Интервюто е озаглавено „Картинка с крава не означава, че е млечен продукт“. СТАНДАРТ посвещава две страници на новите правила за млякото, сиренето и кашкавала. „Търсят евтиния, вместо сирене“ – под това заглавие вестникът пише за своя проверка в магазините, която показва, че повечето българи търсят евтино, вместо качествено сирене.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *