Преглед на печата

Под заглавие „При криза най-опасно е безвластието“, ТРУД публикува първата част на интервю с премиера Сергей Станишев. „Заради кризата следващата година ще бъде още по-трудна, казва премиерът и допълва, че затова е много важно след изборите да има бързи преговори и бързо съставяне на правителство.

Водещият материал на ТРУД е за проверка на прокуратурата дали Националната електрическа компания е изнасяла ток чрез посредник, регистрирана в Швейцария частна фирма, на цени, по-ниски от цените за вътрешния пазар.

„Две години и половина след смъртта на 18 души, мостът до Бяла все още е убиец“. Под това заглавие 24 ЧАСА представя резултатите от своя репортерска проверка докъде е стигнало обезопасяването на пътя Русе-Бяла.

„Заради отложения нов Закон за образованието, който вземе властта ще решава за кръстче и забрадки в клас“, пише още 24 ЧАСА и посвещава две страници на образователни теми.

„Даниел Вълчев преглътна забрадките“,отбелязва НОВИНАР. МОНИТОР обяснява: „Вълчев прокарва неприетия образователен закон с правилник“. Заглавието на първа страница е: „Учениците келеши с метла на двора“. „Без голи пъпове в училище“ е заглавие от първа страница на ДУМА. Вестникът допълва, че за разхайтено държание на учениците ще се налагат санкции и намаляване на поведението.

В ДУМА можете да прочетете осигурена от руското посолство статия на руския президент Дмитрий Медведев със заглавие „Никой не е по-голям от хляба“. Руският президент обявява намеренията на Русия да се завърне сред клуба на водещите износители на жито.

Вестниците СЕГА, КЛАСА и ДНЕВНИК извеждат като водеща тема обявените вчера резултати от проучване на „Трансперънси интернешънъл“ за корупцията. „Поне 330 хиляди българи са дали подкуп за година“, пише СЕГА. „82 на сто от гражданите не подават жалби за поискан подкуп“, пише в. КЛАСА под заглавие „Съдебната система е най-корумпирана в България.“ „Българите се чувстват обречени на корупция“, обобщава ДНЕВНИК и също изтъква, че съдебната система е най-засегната.

СТАНДАРТ изчислява на първата си страница стойността на парите по градове. Проучване на „Индъстри Уоч“ показва, че най-високи са цените в столицата, най-ниски в Шумен и Търговище. Стоките, които в София ще напазарувате за сто лева, в Пловдив ще ви излязат само 88 лв и 60 ст, пише вестникът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *