Преглед на печата

 

 
 
 

 

„Созопол става втори Ерусалим“, пише Стандарт. „Хиляди поклонници от цял свят ще се стекат към древната Аполония, ако откритите вчера мощи на остров Свети Иван са на Йоан Кръстител“, отбелязва вестникът. Археолозите са убедени, че мощите са на велик мъченик и това може да е Йоан Предтеча, тъй като намерената кутия е вградена в олтара на храм, носещ името на светеца. Още заглавия от първа страница на Стандарт: „ЮНЕСКО пожали Несебър“, „Гърците спасяват бизнес у нас“, „Всичко за продан в Москва“, „Каталуня забрани коридата“.

„МВР-шефът оправда полицейското насилие“, гласи водещото заглавие на Сега. Нахлуването на полицията в частен дом в Кърджали не е било погрешка, а е част от операция по разбиване на престъпна група за проституция, пише в подзаглавието на материала. „Платеното висше образование се въвежда само за 2 години“ и „Две трети от българите няма да почиват това лято“ са други заглавия от първа страница на Сега.
Заради големите отстъпки и специалните пакети за делнични дни сега е време за лукс почивка в планината, пише 24 часа и посвещава две страници на темата. „Парламентът праща Доган на съд, винят го в конфликт на интереси за хонорара от 1.5 милиона – това се очаква да предложи Комисията за борба с корупцията на днешното си заседание“, съобщава вестникът на първа страница.
Темата на Труд е представена под заглавие „Вальо Топлото – свидетел, жена му – обвинена за измама“. На страницата „Общество“ е публикувана статия от проф. Александър Чирков, озаглавена „Повече професионализъм в здравеопазването“. „До есента ще дадем концесия за наш газ“ – така е озаглавено интервюто в Труд със заместник-министъра на енергетиката Марий Косев.
„До 10 на сто пада цената на природния газ заради нови залежи в Черно море“, пише на първа страница на вестник Класа.
Със забележката „Предпоследно“ Дневник отбелязва на първа страница: „Борисов обещал осигуровките да не се пипат до 2013 г.“. „Спешни мерки на НАП ще пълнят бюджета на държавното осигуряване“, допълва вестникът.
„Плащаме кеш до 5 хиляди лева, заплатите само в дебитни карти“, съобщава Монитор, като цитира проектозакон, който още в сряда ще бъде внесен за одобрение в Министерския съвет. „Със законодателни промени от догодина общинските съвети ще назначават районните кметове“, пише още Монитор.
В колонката „Ние пак сме тук“ Дума пише до американския президент Барак Обама по повод публичното поведение на посланика на Съединените щати Джеймс Уорлик. Според автора на бележката Ивелин Николов, действията на посланика са смущаващи в страна, обявила независимост през 1908 г., която е лоялен и предвидим съюзник в НАТО.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *