Преглед на печата

 
 
 

 

 

„България може да загуби 543 милиона евро по ИСПА“ предупреждава водещото заглавие на Дневник и пояснява, че за една година изпълнението на водните проекти е напреднало едва с 9 на сто. Цитиран е министър Томислав Дончев, че преговаряме с Брюксел за удължаване на сроковете. Интервюто на всекидневника е с председателя на асоциацията на зърнопроизводителите Радослав Христов, който информира, че 50% е увеличението на цените на пшеницата за износ в сравнение с миналата година, а на вътрешния пазар увеличението на цените ще е още по-голямо.
„Хлябът в София – нагоре с 10 стотинки“, осведомява Стандарт.
Дума пише „Спря приемът на пациенти в болниците. Половината лечебници не хранят лежащо болните“. БСП днес ще настоява за създаване на анкетна комисия, която да разследва за какво министър Дянков използва резерва на Националната здравноосигурителна каса, информира Дума.
Класа дава частично отговор на въпроса на Дума, като припомня на първата си страница, че министър Симеон Дянков отказа резервът на здравната каса да бъде разблокиран. Водещото заглавие на Класа гласи – „Лекари и кабинет се разминават с 80 милиона лева, нужни до края на годината“.
По повод нашумелия напоследък казус за пенсиите на българските музиканти от недалечното минало, Монитор поставя акцент върху факта, че парите са малко заради неплатени осигуровки през годините. А иначе заглавието насочва – „Вдигат с орден музикантските пенсии“. Отличието важи и за спортисти, писатели и художници, допълва изданието.
„Ордени, вместо пенсии за музикантите“, пише на централно място и Новинар. Публикувана е снимка на част от знаковите музиканти, излезли обнадеждени от срещата с министър Рашидов. „Орден за пенсия“ отбелязва и Стандарт.
„Вежди Рашидов измисли нов орден-пенсия“ е озглавена темата на Сега. Изданието допълва – „Отличието ще върви с финансови стимули за осигуряване на достойни старини на именити българи“. До главата си Сега е попълнил карето със заглавие „Борисов пак залъга болниците с обещания за пари“.
Темата на Труд е почерпена от секретна справка до премиера под заглавие „Болниците алармират „В кома сме!“.
Република изтъква , че дружествата ЧЕЗ, Е.ОН и EVN вече са на прокурор. А водещото заглавие е „3 милиарда лева ни прибраха банките за лихви“. От такси и комисионни трезорите спечелили близо 430 милиона лева.
Труд прави две важни съобщения на първата си страница – „Назначават 120 нови чиновници за паспортите“ и „Германия пуска наши сезонни работници“.
24 часа е наблегнал на спортноувеселителна тематика. „След като БНТ не успя да свали цената, заради 120 хиляди евро, две трети от България няма да гледа мача с Англия“, предупреждава часовият всекидневник.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *