Преглед на печата

Темата на ТРУД са трансплантациите. Под заглавие „Савина живее в четирима“ вестникът пише, че сърцето, черният дроб и бъбреците на загинала в катастрофа жена спасиха живота на четирима души. „Само така част от любимия човек може да продължи да живее – в тялото на друг, който е с опасност за живота“, цитира ТРУД бащата на загиналата 26-годишна жена, която ще бъде погребана днес.

„Еврокомисията отпуши строителството на пътища,“ гласи водещото заглавие на ДУМА. Пускат първите 5 км от магистрала „Люлин“ до края на юли, допълва вестникът. „Размразяването на европарите ще задържи част от чуждите инвеститори“, коментираКЛАСА. В рубриката си „Позиция“ ТРУД отбелязва по същия повод, че новината заслужава да викаме „Ура“, но в никакъв случай не трябва да се повтаря историята с Батко от Пътния фонд, заради която бяхме отрязани от европейско финансиране.

Основна тема в днешните вестници е устремяването към парламента наразследвани лицаза тежки престъпления. В коментар на ДНЕВНИК се отбелязва, че в парламента без особени усилия може да влезе дори звездно трио в състав: изнасилвачът Йозеф Фрицъл, людоедът Чикатило и Бостънският удушвач. „Все повече българи са готови да гласуват и целуват ръка на новите бащици“, пише в коментар на СТАНДАРТ, озаглавен „Парламент по анцузи“.

В интервю за вестника градският прокурор на София Николай Кокинов иска промяна в избирателния закон, която да премахне възможността заварени обвиняеми и подсъдими за тежки престъпления да получават кандидат-депутатски имунитет.

Бившият главен прокурор Никола Филчев е написал специална статия за ТРУД по въпроса, същността на която е, че със закон не може да се въвежда имунитет и Конституционният съд следва да го отмени. „Участието на кандидатите в предизборната кампания не трябва да спира наказателното производство срещу тях“, смята бившият главен прокурор.

„Европейската комисия следи двойно повече знакови дела в България“, пише СЕГА на първата си страница и уточнява, че сред новите случаи са процесът срещу бившия шеф да данъчната агенция Мария Мургина и делото за убийството на студента Борилски.

„Домакинствата ползват с 20 на сто по-малко електроенергия, за да икономисват ток в кризата,“ съобщава 24 ЧАСА на първата си страница под заглавие „Потим се без климатици – пестим“.

Вестникът посвещава две страници на аферата с търговия на бебета. „Всички от схемата ще върнат децата“, казва в интервю заместник министърът на правосъдието Илонка Райчинова.

НОВИНАР е избрал за водеща тема вторият гей парад у нас, като отбелязва, че шествието е с таен маршрут заради опасения от безредици.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *