Преглед на печата

 
 
 

 

 

„350 млн. евро глоба ни гласи Европа“, пише Труд. Наказанието може да ни бъде наложено, ако страната ни наруши изискването бюджетният дефицит да не надвишава 3% от БВП. За тази година дефицитът у нас ще е 3.8%. Санкциите ще са за всички държави, които не отговарят на показатели, свързани с конкурентоспособността на икономиката, както и ако не поддържат бюджетната дисциплина, отбелязва изданието.
Монитор цитира думите на вътрешния министър Цветан Цветанов, който след срещи в Брюксел, обяви, че до април 2011г. влизаме в Шенген. По думите на докладчика на ЕП правителството ни се справя много добре и България ще може да получи положително становище при процедурите по оценките за готовност, които текат в момента.
„Държавата отново крие договорки за атомната централа в Белене“, четем в Пари. Ръководителят на руската държавна корпорация за атомна енергия „Росатом“ Сергей Кириенко е съобщил, че до края на годината Русия очаква строителството на АЕЦ „Белене“ да започне. По думите му вече са подписани договорености. България обаче не потвърждава официално това, става ясно от публикацията.
Класа съобщава, че може да плащаме по 50 хил. евро дневна глоба, ако от Брюксел започнат наказателна процедура срещу България. Това може да се случи, ако големите горивни инсталации продължат да работят, без да спазват еконормите на общността.
Дума информира, че заради парниковите газове токът ще поскъпне с около 20% от 2013г., когато влиза в сила новият пакет от мерки за опазване на климата. Предвижда се предприятията в страните-членки да купуват на аукцион правата за изхвърляне на определени количества вредни емисии.
„17 хил. столичани с парно на аванта“, четем в Стандарт. Задълженията са натрупани за период от 5 до 10 години. Според изпълнителния директор на столичната топлофикация Петко Милевски политиката на дружеството да предявява съдебни искове срещу длъжниците си дава резултат и това е довело до ръст на събираемостта на сметките.
Пациентите да доплащат 20% за лечението си в болница или пък да се осигуряват допълнително в частен фонд, пише 24 часа и уточнява, че идеята ще се обсъжда в Националния съвет за тристранно сътрудничество по предложение на здравното министерство.
От „Български пациентски форум“ ще внесат днес във Върховния административен съд жалба срещу изготвяната от МЗ здравна карта, допълва здравната тема Новинар.
„Временното орязване на болничните става постоянно“, съобща Дневник и пояснява – Фирмите ще продължават да плащат 70% от заплатата през първите три дни от отпуска по болест, а НОИ ще поема обезщетението след това в размер на 80% от осигурителния доход.
„Съдът върна прокуратурата на поправителен и за делото „Наглите“, пише Сега и уточнява, че са открити съществени процесуални нарушения при разследването на общо 11 отвличания.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *