Преглед на печата

 
 
 

 

 

По повод внесения в парламента проектобюджет за 2011 г., министри коментирали, че,  „бюджетът ни е като за Африка“. Този цитат оглавява темата на ТРУД в съседство с продължаващата да вълнува медиите тема за имотите в т.нар. митничарски град.
СТАНДАРТ илюстрира милионерско-митническата тема със станалата вече популярна снимка от птичи поглед на така наречения митнически град с прелюбопитни анонси за стила на живот на тази част от обществото.
Всекидневникът е отделил място за някои конфузни моменти, уловени от министър-председателя по време на пребиваването му в Съединените щати под рубриката „Скандал“. За немарата на дипломатическата мисия и за начина, по който се стопанисват имотите ни в странство, се разказва подробно на страниците на СТАНДАРТ.
И МОНИТОР публикува информация, предоставена от премиера, озаглавена „Външно със замъци във Франция и Швейцария, без да знае“. Изданието припомня, че държавата ни дължи глоба от 30 милиона долара в Съединените щати заради неокосена трева в дипломатически имот в Ню Джърси.
Темата на СЕГА е под заглавие „И магистрала „Струма“ почна да се разпада, преди да е готова“. Участъкът от Даскалово до Долна Диканя се оскъпил 3 пъти, но си остава неукрепен за свлачища, пояснява изданието.
НОВИНАР пише на първа страница, че 15 000 шофьорски книжки годишно се купуват на черно. Цитиран е транспортният министър Александър Цветков, който припомня, че от началото на октомври са в сила промените в Закона за движение по пътищата и по-конкртетно в частта за задължителното заснемане на теоретичните и практически изпити на кандидат-шофьорите. По думите на министър Цветков промените ще спрат черния пазар в сектора, тъй като хората с придобити по този книжки начин са потенциални убийци на пътя.
Макар всекидневниците да цитират министри, че бюджет 2011 е най-щедър към образованието и отбраната, ДУМА е извел на челно място заглавието „Вземат от училищата пари за полицията“. Левият вестник цитира на водещо място и президента Първанов да казва: „Борисов да се държи като мъж“.
24 ЧАСА, навярно заради съботния почивен ден, отвежда читателите си на политическите теми към асоциации с изкуството и културата и сравнява първите мъже в държавата с ренесансови герои. Заглавието на статията е „Днешните големи в портрети от Ренесанса“. В колаж е представен Бойко Борисов на портрет на Хенри осми.
Централната тема на часовия всекидневник е посветена на единния граждански номер. Под заглавие „Всеки българин с родословно дърво“, са разкрити предимствата на добилото гражданственост ЕГН  – да сме запознати с родственитве си връзки назад във времето. Свързването на хората от една фамилия е една от задачите на главна дирекция ГРАО, обяснява за 24 ЧАСА шефът на отдел „Методология и контрол“  в дирекцията Маргарита Иванова.
На първа страница в ТРУД е публикувана снимка на българка в напреднала възраст и съобщението „Намерила и върнала 17 хиляди лева“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *