Преглед на печата

 
 
 

 

 

Над 2 млрд. лв. е дефицитът в Националния осигурителен институт, пишат Република, Сега, Дума и Дневник, като цитират интервю на шефа на института Христина Митрева за Българското национално радио. Този дефицит се е натрупал през последните 10 години, а причината е в небалансираната политика – намаляването на вноски и увеличаването на разходи, посочва Митрева.
Рейтингът на премиера Бойко Борисов се срина, и то само за малко повече от една година след началото на мандата на правителството, пише вестник Пари, като се позовава на данни от проучване на „Галъп интернешънъл“. Според социолога Андрей Райчев рейтингът на Борисов следва линия, подобна на тази при Иван Костов.
Сигурен съм, че който иска в момента смяна на финансовия министър, иска правителствена криза, твърди лидерът на ДСБ и съпредседател на Синята коалиция Иван Костов в интервю за „Хоризонт“, цитирано от Стандарт, Труд и Новинар. Няма реформи и действия срещу кризата, допълва Костов.
Седемдесет души са се подписали за създаването на комисията „Цветанов“ в парламента, твърди в интервю за „Хоризонт“ лидерът на БСП Сергей Станишев, отбелязват Класа, Труд и 24 часа.
Възможно е ново намаляване на цените на руския газ за България, каза вчера пред БНР министърът на икономиката енергетиката и туризма Трайчо Трайков, пише Класа. Това можело да се очаква по сега действащите договори. Правителството трябва да се ангажира ясно със строежа на газопровода „Набуко“, цитират Дума, Класа, Труд и Монитор интервю на американския посланик Джеймс Уорлик, отново пред БНР.
МВР и Държавната агенция „Национална сигурност“ масово заляха съда с искания за ровене в интернет и телефонни разпечатки през последните седмици, отбелязва Сега. След промените в Закона за електронните съобщения, единствено въведеният съдебен контрол ограничава стремежа към пълен достъп до данните за общуването по телефона и интернет, коментира изданието.
Полицейският синдикат поиска да решава важните за страната въпроси заедно с другите социални партньори в Националния съвет за тристранно сътрудничество, пише Новинар. На протеста на полицаите в неделя бяха поставени и условия да им бъдат гарантирани нормални условия на работа като дрехи и обувки.
Половината от снимките на КАТ, на които се вижда как шофьори летят с превишена скорост, ще отидат в коша, пише Монитор. Заради тромавия закон, докато хилядите нарушители бъдат издирени, давностният срок за плащане на глобата изтича, твърдят юристи.
Мошеници са натопили пред данъчните жители на две разградски села – Каменар и Радинград в опит да укрият печалбите си, пише Труд. Заради това 50 души от двете села, сред които инвалиди, пенсионери и даже покойници, са получили писма, че имотите им ще бъдат разпродадени, ако не платят.
Държавният хазарт има идея догодина да пусне нова игра с огромна печалба – над 10-15 млн. лв., обявява в интервю за 24 часа председателят на управителния съвет на тотото Иво Тонев. Освен това се обсъждало дали от намалените вече на 2 тегления да остане само едно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *