Преглед на печата

 
 
 

 

 

Стажът за пенсия да започне да расте от догодина с по 6 месеца – това ще е новото предложение на финансовия министър Симеон Дянков пред тристранния съвет днес, пише на първа страница Труд. Очаква се то да взриви социалните партньори, тъй като синдикатите още през лятото отхвърлиха подобна идея.
Шофьорите над 60 години са опасни и трябва да се явяват на проверочен изпит на всеки 5 години. Това е едно от десетките предложения, с които граждани заливат сайта на Държавно-обществената комисия по безопасност на движението, отбелязва вестникът в темата си.
Сериозните дебати по Бюджет 2011 и двете мегареформи – здравна и пенсионна, най-сетне започнаха там, където им е мястото – в Народното събрание. На безпрецедетно общо заседание на 4 парламентарни комисии депутати отляво и отдясно разсипаха от критики бюджетите на държавата, здравната каса и НОИ, а финансовият министър Симеон Дянков не успя да ги защити убедително, отбелязва Сега.
Не е ясно кой ще чисти от сняг 7 хиляди от общо 20 хиляди километра шосета в страната, посочва в обширен материал 24 часа. Причината за това са проблеми с търговете. Преди седмица от пътната агенция признаха, че се молят да не завали, защото закъсняват със сключването на договорите.
Водещата статия на вестника е посветена на президентския проект. 120 души ще получат покани до вторник за сбирка на тема „България на другия ден“. Тя ще е на 11 ноември, а близки до президента твърдят, че това ще е представянето на политическия му проект.
При сключването на договори с фирмите за снегопочистване на пътищата се предвижда машините да бъдат оборудвани с GPS система, пише Монитор.
Европейската банка за възстановяване и развитие повиши прогнозите си за икономически растеж за България за тази година, посочва Класа. Банката очаква ръст от 0.4% в края на годината, като през юли предвижданията бяха за свиване на БВП от 1.2 на сто.
Издръжката на живота на член от семейство от четирима души в края на септември е 502 лева на човек или общо 2008 лева. Днес доходът обаче е 302 лева или малко над 60% от необходимите средства, отбелязва Дума.
Финансов мениджър, който може да бъде и главен счетоводител, инженер с опит в търговията, програмист с повече от един западен език – това са най-търсените служители на пазара на труда през октомври, показва допитване до шефове на кариерни сайтове и консултанти по подбора на кадри, пише Дневник.
Заради липсата на точен кадастър всички сделки и инвестиции в имоти все още се правят на сляпо, отбелязва в темата си Пари. Минимумът за покриване на цялата страна с цифрова кадастрална карта е 160 милиона лева.
Цената на АЕЦ „Белене“ може да се увеличи с до 2.5 милиарда евро, посочва Новинар. Според енергийния министър Трайчо Трайков разговорите, които се водят са за твърда надбавка между 0.5 и 2.5 милиарда, но страната ни ще се стреми тя да е в долната граница на сумата.
Китайски инвеститор е готов да вземе фалиралия комбинат „Кремиковци“. На мястото му ще се появи огромен панаирен град, подобен на Експото в Шанхай, отбелязва Стандарт.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *