Преглед на печата

Лошите заеми във финансовия сектор надхвърлиха 10 на сто, съобщава 24 часа, като допълва, че над 6 милиарда лева са необслужваните задължения.

Нови магазини свалят цените, гласи темата на Труд. В епична битка за клиенти ще се превърне стъпването на нашия пазар на нови вериги хипермаркети. Може да се случи истинска война на ниските цени, както стана отварянето на хипермаркет на „Карфур“ в София, пише екипът на Труд.
24 часа открива броя си с информация от Народното събрание под заглавие Депутатите си дават по още 700 лева за бензин. Председателката на парламента Цецка Цачева завишила лимитите за бензин за 2010 г.
И още новини от първа страница на 24 часа – под заглавие „Нов Красьо от Плевен“ се разказва за адвокат, оплетен в натиск на съдии, заплахи срещу прокурори и странни сделки. Изданието информира, че синът на лидера на Евророма Цветелин Кънчев, Микеле, е задържан за кражба на метални тръби. 24 часа представя разследване на схеми, в които милиони се крадат чрез фирми на сиромаси.
Монитор пише за започналата в петък акция „оперативен контрол“, под заглавие Тузарски кръчми крият 12 милиона лева данъци.
Стандарт осведомява за скандал в хотел Шипка в столицата. Армейски генерали и висши офицери тайно били записвани и подслушвани със скрита камера в часовник. Военна прокуратура вече разследва незаконния шпионаж, съобщава изданието.
Темата в Сега е озаглавена „Дирекция за национален строителен контрол наистина ще разруши един незаконен хотел на Черно море“. Водещата тема е почерпена от интервю пред БНР на директорката Милка Гечева. Въпреки че са издадени 1600 заповеди за премахване на постройки в цялата страна, а само за година се подават около 70 хиляди сигнала за незаконни строежи, първата по-голяма сграда ще бъде разрушена тепърва, посочила в интервюто пред Хоризонт директорката на ДНСК Милка Гечева.
Ален мак ще се продава отново е написано на първо място в Пари. Гордостта на социалистическата козметика ще бъде обявена окончателно в нестъстоятелност и търсенето на купувач започва отново, съобщава Пари.
Класа информира, че съдбата на дипломатическите имоти в страните, в които България ще закрие своите посолства, ще бъде решавана поотделно от специална междуведомствена комисия. Всекидневникът подчертава, че междуведомствената комисия ще бъде създадена, за да няма персонална отговорност.
Дума от първата си страница осведомява, че социалистите искат референдум за пенсионирането.
По повод вчерашния ден посветен на жертвите на автомобилни произшествия, Новинар акцентира върху мрачната статистика. Всекидневникът изтъква, че най-много смъртоносни катастрофи в столицата се случват в понеделник. За 20 години в катастрофи са убити 22 хиляди души, посочва изданието.
Република предупреждава на централно място „Хващаме грип от доктора“. Работата е в това, че медиците масово пропускали ваксинирането, а заради променливото време ни грозят тежки пневмонии.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *