Преглед на печата

 
 
 

 

 

Жилищна кооперация на 5 етажа във Велико Търново ще трябва да се премести с 2 метра и 60 сантиметра, за да се спазят законовите изисквания за отстояние от съседните сгради, пише на първата си страница Труд. Решението е на Окръжния съд в града, което не подлежи на обжалване. Абсурдът обаче е пълен, защото това няма как да стане, уточнява публикацията.
Средната пенсия в Перник е по-висока от тази в София, посочва вестникът в темата си като се позовава на данни от статистическия бюлетин на НОИ за деветмесечието. Причината е в повечето пари на категорийните работници в миньорския град. Най-малко пари за старост взимат в Разград.
Всеки втори българин се възползва от възможността да се пенсионира като инвалид, отбелязва Сега, като се позовава на справка на НОИ. Водещата статия на вестника е посветена на националното съвещание на МВР, в което участваха ДАНС и прокуратурата. На него стана ясно, че само дребните бандити пречат на вътрешното ведомство да обяви пълна победа в битката срещу престъпността.
Наркодилърите мамят клиентите си и им пробутват аспирин вместо кокаин, стана ясно след заседанието на МВР, ДАНС и прокуратурата, пише по темата Новинар. Според шефа на ГДБОП Станимир Флоров продажбата на фалшива дрога е масова практика по дискотеките и увеселителните заведения.
Фирмите да назначават инвалиди на квотен принцип, обмислят от социалното министерство, посочва Монитор. До края на годината трябва да е готова специалната стратегия как да се отвори трудовият пазар за тях, обясни министър Тотю Младенов, уточнява изданието.
Съединените щати са отнели визата на Румен Петков, отбелязва във водещата си статия 24 часа, като се позовава на дипломатически източници. Причината за това не е ясна, но неофициалното обяснение е, че това се прави „заради започнали процедури в България“.
Изданието публикува и експеримент, проведен заедно с автомобилната администрация за това как такситата надуват сметките.
Вересията влезе и в докторските кабинети, а причината е в лимита на направленията за преглед при специалист, пише Стандарт. За да не връщат пациенти, джипитата молят колегите си да ги приемат хората на честна дума, а уговорката е лекарите да се издължат с направленията следващия месец.
Електроразпределителните дружества трябва да събират постановените от ДКЕВР такси за повторно включване на тока, отбелязва Дума като се позовава на председателя на комисията Ангел Семерджиев.
Дневник отделя място на предлаганите от икономическото министерство промени в Закона за ограничаване на административното регулиране.
Проблемните кредити в банковата система удариха нов рекорд през октомври, пише Класа и уточнява, че според данни на БНБ само за месец те са скочили два пъти повече, отколкото по същото време миналата година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *