Преглед на печата

 
 
 

 

 

Докато бил съветник в ДАНС Алексей Петров е покрил проверка срещу бившия касиер на митниците Румен Божинов-Цайса, пише „Монитор“. Божинов работел под покровителството на Трактора, срещу което му давал част от рушветите, получавани от контрабандните канали.
В Министерството на отбраната се е крало най-много, пише „Стандарт“, като цитира военния министър Аню Ангелов. Като част от мерките срещу корупцията военното министерство е приело етичен кодекс на военните и цивилните.
ГЕРБ не се отказва от идеята правителството да получи възможност да се разпорежда със спестените здравни вноски, отбелязва „Дневник“. С окончателните текстове на проектобюджет 2011 се ограничават възможностите на общините да задлъжняват, докато тези на държавата се увеличават, допълва вестникът.
АЕЦ „Белене“ ще е рентабилна, само ако има сключени дългосрочни договори за изкупуване на произведената от нея електроенергия, пише „Класа“. Според Димчо Кънев, главен специалист в отдел „Прогнозиране, развитие и научно обслужване“ в Националната електрическа компания, съществува риск и заради конкуренцията на останалите енергийни мощности в региона.
Глобата за всеки, който откаже да даде данните си за преброяването на населението, ще бъде 120 лв.; същата глоба ще се налага и ако се предоставят неверни данни, пише „Дума“. Процедурата беше изтеглена с месец по-рано, тъй като, според управляващите, това било заложено в стратегията „Европа 2020“, коментира изданието.
Двама уважавани лекари от болницата в Благоевград бяха арестувани по обвинение, че са издали фалшиви документи на свой съгражданин, завел дело за полицейски тормоз, съобщава „Труд“. През януари тази година д-р Александър Сивиков, шеф на ортопедията, и неврохирургът д-р Любен Кавраков са лекували 30-годишния Георги Петков, който се оплакал от софийски полицаи. Столична съдебна медицина заключила, че на Георги е даден неверен документ.
Продават 2 самолета на авиокомпанията на бизнесмена Васил Божков заради кредит, пише „24 часа“. По искане на ОББ частен съдия изпълнител обяви продажбата на двете машини, заложени в трезора, на 75% от пазарните им стойности.
Недоволни от офисите в жилищен блок осъдиха България в Страсбург, пише „Сега“. Според Европейския съд за правата на човека бизнесът в апартаменти може да представлява нарушаване на правото на личен живот на съседите. Държавата ще трябва да плати на ищците общо 38 000 лв. за морални щети и съдебни разноски.
С крясъци, блъсканица и бой отвориха врати 14-те магазина на известна германска верига в страната, пише „Новинар“. Нетърпеливи да влязат и озлобени от чакането хората стигнаха до бой и ритници, като по-възрастни клиенти в столицата коментираха, че не са се били така за храни от Жан-Виденовата зима.
Конкуренцията сред супермаркетите доведе до нови стратегии към различните купувачи, е темата на деня за вестник „Пари“. Въпреки, че сцените с биещи се хора пред евтини банани все още са факт, конкуренцията вече не е само в цените. Специализацията на различните търговци е добра новина и за потребителите, и за бизнеса, коментира изданието.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *