Преглед на печата

Възникнали са съмнения за картелно споразумение, тъй като 4 от общо 11 участника са дали абсолютно еднакви средни цени за 30 дестинации и впоследствие са класирани сред печелившите.
 
На 17 февруари в Рим ще бъде взето решение за спирането на проекта за нефтопровод „Бургас-Александруполис“, обяви за БНР бившият представител на България в съвета на директорите на проектната компания „Транс Болкън Пайплайн“ Пламен Русев, пише вестник СЕГА. Такова решение не може да бъде взето едностранно, коментират от финансовото министерство.
Данъци и такси вече ще може да се плащат без банкови такси и комисионна чрез ПОС терминали, отбелязва вестник ПАРИ. Председателят на бюджетната комиисия Менда Стоянова определя законовата промяна като жест към „тези, които си плащат данъците“.
Общинските съвети вече ще определят максималните цени, на които да возят такситата, решиха депутатите, отбелязва ДУМА. Шофьорите, които возят по-скъпо, ще бъдат глобявани и изваждани от списъка с лицензите.
По 500 лв. глоба ще отнесат големите магазини и молове, в чиито подземни паркинги са били засечени автомобили на газ, което е абсолютно забранено, отбелязва 24 ЧАСА. От март ще бъдат глобявани и собствениците на автомобилите.
Кризата създаде 94 нови милионери у нас, показват данни на Българската народна банка, цитирани от КЛАСА. Може фирмите и физическите лица просто да са се възпозлвали от промоционални лихви на банките или да става въпрос за консолидация, коментира Лъчезар Богданов, управляващ партньор на „Индъстри уоч“.
Три стандарта за хляб ще бъдат разработени до месец от Експертния съвет към новата агенция по храните, пише МОНИТОР. В стандартите със сигурност няма да има добавени стабилизатори и подобрители.
Промяна в Гражданския процесуален кодекс забрани обжалването на определения по най-масовите дела, отбелязва ДНЕВНИК. Капанът е сътворен чрез изпускането на една дума и е въпрос на време новата разпоредба да доведе до нарушаване на права, коментират магистрати.
Задават се новини на цигански, пишеРЕПУБЛИКА по повод изказване на премиера Бойко Борисов в предаването „Времена и нрави“ с водещ професор Юлиан Вучков. От партия „Евророма“ веднага са харесали идеята и са поискали среща с Борисов.
Измамници плъзнаха по домовете, заедно с преброителите, алармира СТАНДАРТ. Тарикатите искат от 1,40 до 7 лв. такса от домакинствата, за да опишат имуществата им. Не дължите нишо на преброителите, нито сте длъжни да ги каните вкъщи, заявяват от статистиката.
За последните 6 месеца са внесени 1350 жалби срещу мобилните оператори, пише НОВИНАР. От Комисията за регулиране на съобщенията посочват, че операторите са длъжни да уведомяват клиентите си, когато достигнат 90% от кредитния си лимит за месеца и настояват да се прекъсне порочната практика на подновяване на договорите на абонати, без тяхното знание.
 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *