Преглед на печата

Същевременно изданието отбелязва, че драмата на пазара на труда продължава – само за три месеца нови 50 хиляди са останали без работа.
 
ТРУД също пише за повишените заплати, но от друг ъгъл – „Депутатите ни губят по 240 лева от заплата“ е заглавието на първа страница. Техните заплати ще останат колкото и в момента – 2196 лева, тъй като са замразени поради кризата. Увеличение на заплатите няма да получат също президентът, премиерът и министрите, пише ТРУД. В днешния брой можете да прочетете интервю с бившия президент Петър Стоянов, озаглавено „Не е дискриминация отлагането за Шенген“. „Ученик от Кубрат ударил милионите“, съобщава ТРУД на първа страница.
Вестниците продължават да гадаят кои са новите тото-милионери. Под заглавие „Джакпотът при Дракула“ СТАНДАРТ пише, че румънец, Лили Иванова и хлапе са възможните късметлии. „Найден от Грозден грабнал единия джакпот“ пише от своя страна 24 ЧАСА и посвещава втора и трета страница на темата. В броя можете да прочетете продължението на поредицата на Пенчо Ковачев „Защо се самоубиват поетите“. На страниците за международна политика часовият вестник съобщава за промените в Египет: Мубарак избяга от Кайро, военните поемат властта, демонстранти превзеха правителствени сгради – това са някои от акцентите на материала.
„Левицата сезира Конституционния съд за Изборния кодекс“, пише ДУМА на първа страница и допълва, че социалистите са против ограничаването на правото на вот.“Авантюризмът в икономическата политика става обществено опасен“ – под това заглавие ДУМА публикува коментар на проф. Чавдар Николов.
МОНИТОР и НОВИНАР съобщават на първите си страници за заявения от таксиметрови фирми в София таван на цените. „Въвеждат ред в бранша от пролетта – 1.50 лева таван за такситата“, пише МОНИТОР. Според НОВИНАР такситата в София искат да возят между 1.20 и 2.70 лева на километър.
„Борисов гарантира за Шенген. Четирима еврокомисари похвалиха правителството за свършената работа“, пише още МОНИТОР на първата си страница. НОВИНАР съобщава, че скандалът със СРС-тата влиза в Европарламента. Във вторник в Страсбург ще се проведе дебат по въпроса след питания на либералите и социалистите, пояснява вестникът.
 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *