Преглед на печата

Това е равносилно на изчезването на 28 средно големи града, по един във всяка област, посочва изданието.
„Дори и аз не говоря спокойно по телефона“, твърди в интервю за Труд президентът Георги Първанов по повод скорошните скандали с разпространяване на информация от специални разузнавателни средства. Първанов заявява, че той и големият му син имат по един апартамент и не се притеснява от пълна данъчна проверка. Президентът също така прогнозира, че вътрешният министър Цветан Цветанов няма да го наследи на поста.
Превозвачите готвят протест, ако държавата не озапти цените на горивата до средата на март, пише Сега. Според тях, ситуацията в Либия се използва като предтекст за изкуствено напомпване на цените.
Междувременно електроразпределителните дружества обявиха, че ще поискат поскъпване на тока с между 5 и 13% от юли, допълва Новинар. Повишението се налагало заради инфлацията и необходимостта от признаването на по-големи инвестиционни разходи.
Председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Ангел Семерджиев обаче увери, че в най-лошия случай поскъпването може да е с до 5 на сто, но най-вероятно ще е 3-4%, пише Дума.
Проверка на лабораторията за контрол на храните установи: тъпчат вафли и колбаси с генномодифицирани организми, твърди пред Монитор ръководителят на лабораторията Любина Донкова. Най-често се модифицирали соя и царевица, а мутантите идвали предимно от САЩ, Бразилия и Аржентина.
Бунтове на търговци заради паднали обороти и непосилни наеми затварят молове, отбелязва Стандарт. Собствениците се опитват да спасят положението, като обещават да свалят наемите за най-големите вериги, роптаят продавачи.
България е трета в света по спад на жилищните цени през 2010 г. според най-новото проучване в специализирания сайт за имоти „Глобъл пропърти гайд“, цитирано от Класа. Само преди 4 години бяхме лидери на другия полюс на класацията – по поскъпване на жилищата, припомня вестникът.
Домакинствата продължават да свиват разходите, за да компенсират намаляващите си доходи, сочат данни на националната статистика, цитирани от Дневник. Именно свитото потребление се сочи като основен риск пред бързото възстановяване на икономиката, която засега се крепи на износа.
Разговорът за пенсиите трябва да започне отначало, е темата на деня за вестник Пари. Нужно е незабавно реформиране, а не саниране на социалноосигурителния модел в България, но този път след истинско публично обсъждане, подчертава изданието.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *