Преглед на печата

Гафовете в тях са една от основните причини за лошите резултати на малките матури и на зрелостните изпити на абитуриентите.
Лекарите в Бърза помощ и спешните отделения на болниците ще отнасят солидни глоби, ако откажат помощ на пациент или не пожелаят да го приемат в лечебното заведение. Тези мерки са залегнали в концепцията на спещната помощ, които здравното министерство подготвя в момента, пише МОНИТОР.
Скъпотията все повече притеснява българите и те не смеят да изтеглят заеми от банките, особено в големи размери, отбелязва СЕГА като се позовава на анализ на консултантска компания. Според анализа онези, които все пак се решават да купят жилище на кредит, се ориентират към по-евтини апартаменти. Освен това, ако в семейството всеки от съпрузите не взима поне хиляда лева заплата, то трудно може да получи заем от банка.
Пирамидите, които завлякоха милиони левове от българите, се завръщат, предупреждава СТАНДАРТ. Изданието дава за пример млад мъж от Ямбол, които събрал над 250 хиляди от съграждани на депозит, срещу 10-12% лихва. Така разбил конкуренцията на истинските банки, които държат нива средно около 4-5%.
Решението на международната рейтингова агенция Мудис да понижи оценката на Испания с една степен срина европейските индекси, като червената вълна стигна и до Българската фондова борса, пише КЛАСА. Финансовите показатели реагираха мигновено на новината, която отново подпали фитила за разпростиране на дълговата криза в еврозоната.
Близо 1/4 от чужестранните инвестиции в България през миналата година са направени от български компании, посочва в темата си ПАРИ. България дори се нарежда на трето място в класацията по обем инвестиции след Холандия и Русия.
От 30 до 60 хиляди лева ще глобяват затрахователи, които слагат стикери по Каско, ако се забрани поставянето им върху автомобилите, посочва 24 ЧАСА. За повторно нарушение наказанието ще бъде двойно. Забраната за стикерите е в проект за промяна в Кодекса по застраховането.
Близо 373 милиона лева ще са необходими на държавата да се разплати с над 63 хиляди притежатели на многогодишни жилищноспестовни влогове от времето на социализма или т.нар. лихвоточки. Толкова са хората, които отговарят на законовите критерии, пише ДНЕВНИК като се позовава на данни на Националния жилищен компенсационен фонд.
Европарламентът прие резолюция, свързана с унгарския медиен закон, в която България е спомената като страна, в която свободата на медиите и независимостта на собствениците им предизвиква сериозна загриженост, посочва ДУМА. Другите държави с подобни проблеми са Италия, Румъния, Чехия и Естония.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *