Преглед на печата

„25-годишен става собственик на фалиралите заводи и на 7755 дка. Бизнесменът ще трябва да плати 316 милиона лева, пише Труд. „Фирма на един месец купи „Кремиковци“. 25-годишният купувач беше придружен от хора на голяма компания за скрап“, съобщава Дневник. „Абсолютно начинаещ бизнесмен купува „Кремиковци“ за 316 милиона лева“, гласи заглавието на вестник Сега, според когото още не е ясен произходът на парите за сделката.
„Кой купува „Кремиковци“, пита вестник Пари. „Единствената оферта на третия търг за останките от гордостта на комунистическата индустрия е тази на „Елтрейд къмпани“ – фирма на един месец, притежавана от 26-годишния Лъчезар Варнаджиев, който няма никаква търговска дейност досега. Адресът съвпада с този на компанията за търговия със скрап „Надин – Н“. Тези данни обаче не дават все още отговор на въпроса кой купува „Кремиковци“, допълва вестник Пари.
Поскъпването на живота с 5.5 на сто за година е водеща тема на 24 часа. „Губим по лев на всеки 100 в банка“, е заглавието на първата страница на вестника, който продължава темата на втора и трета страница.
„Създават хранителни банки за бедни. Стоки с повредени опаковки ще се доставят в социалните домове“, пише Новинар. „Ще хранят бедни с конфискувани храни. 16 тона пилешки бутчета отиват за социалнослабите“, съобщава Дума и отбелязва в коментарната си колонка на първа страница: „Дано не побългарим идеята и за бедните да тръгнат стоки с изтекъл срок на годност“. Също на първа страница Дума съобщава, че притиснати от мизерията 560 смолянски семейства са се отказали от ток.
„Министър обеща евтина храна за бедните“, пише Стандарт и под заглавие „Народът срещу агнетата“ съобщава за призив във Фейсбук: „Не на скъпите мръвки, да посрещнем Великден с кюфтета“. Стандарт публикува интервю с министъра на икономиката и енергетиката, озаглавено „Триумвират ще решава за Белене“. „Доказал съм на премиера, че съм отборен играч“, казва Трайчо Трайков.
Темата на Труд е представена под заглавие „56 700 седмокласници задължително на изпит за гимназия“. По литература ще се оценява дали децата разбират смисъла, а по математика ще се искат аналитични способности, пише Труд. Под заглавия „Изгубени ли са децата на прехода“ и „Между мола и грамотността“ вестникът сблъсква три мнения за младото поколение.
„Ченгета под прикритие ще бъдат внедрени в рокерските групи“, съобщава Монитор на първа страница под заглавие „КАТ ни щрака с камери в таксита“. Вестникът съобщава още, че Синодът въвежда нов ред за сватбите – второ венчило на разведени ще има само с разрешение на владиката.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *