Преглед на печатa

Още тази седмица държавата ще заведе иск срещу бившия премиер Симеон Сакскобургготски за всичките му гори в Рила, посочваСЕГА.Товапосочва пред изданиетозаместник министърэт на земеделието и горите Георги Костов. До момента държавата обмисляше да си търси само върнатите два пъти декари.
Първото интервю на Красимир Георгиев – Красьо публикува24 ЧАСА. „Чувствам се употребен в центъра на този огромен медиен скандал, който за съжаление приключва с разбиване на кариерите на доказани професионалисти,“ казва Георгиев пред вестника. Изданието публикува и обширна статия, посветена на злоупотребите в Стопанската академия в Свищов, която Красьо е завършил, и ролята на съдебния лобист в тях. По думите на самия Красимир Георгиев, замесването на името му с това на ректора на висшето училище доц. Величко Адамов е поредният опит за уроноване на престижа ръководителя на академията.
Ако ситуацията със свинския грип на бъде овладяна, може да се стигне до затваряне на обществени заведения, казва пред 24 ЧАСА премиерът Бойко Борисов. В друг материал изданието отбелязва, че навлизането на колцентрове и горещи линии прави така, че плащаме за телефон дори и да трябва да се обадим по спешност.
След връчването на изчезналия от ДАНС доклад на премиера, достъп до него са имали много лица, отбелязва ДЕЛНИК, като цитира бившата депутатка от БСП Татяна Дончева. Според нея, сред тях е и жената на вътрешния министър Цветан Цветанов Десислава.
Съдържанието на управленската програма на ГЕРБ е темата на вестник ПАРИ. Според изданието, в нея има 157 общания, давани от няколко поредни правителства.
Бойко Борисов си писа петица за първите си 100 дни, е водещата статия на ТРУД, Според премиера, най-важната работа, която е свършил досега, е спирането на заменките на гори и отпушването на финансиранетоот еврофондовете.
Огромна част от чиновниците ще бъдат лишени от екстрата да разполагат със служебен автомобил, посочва МОНИТОР. По думите на премиера Борисов, целта на мярката е спестяване на пари от бюджета.
Догодина социалното министерство ще получи по-малко от половината от тазгодишните средства за политики по заетостта, пише ДУМА. С над 83 милиона по-малко ще са и парите за социално подпомагане.
Фирмите се опитват да задържат висококвалифиоцираните си служители с неща като фитнес, СПА, безплатен зъболекар и дори прах за пране, отбелязва СТАНДАРТ. Екстрите са вместо част от месечното възнаграждение, тъй като, заради кризата, компаниите са принудени да орежат заплатите.
Срещата в Копенхаген за климатичните промени, която ще се състои в средата на декември, няма да завърши с общо споразумение, прогнозира ДНЕВНИК. Причината е в разцепленеито между по-бедните и по-богатите страни в Европа кой колко да плаща в борбата с климата.
На екшъна с откраднат автобус на градския транспорт в София е посветен материалът на първа страница на НОВИНАР. Рейсът беше отмъкнат от 29-годишен мъж на последната му спирка в столичния квартал „Хладилника“.
Всички вестници цитират интервюто на министъра на транспорта Александър Цветков пред БНР. Според него, около 15 хиляди убийци с купени шофьорски книжки излизат на пътя всяка година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *