Предизборната кампания за евродепутати ще е три седмици

БСП ще подкрепи предложението на Христо Бисеров от ДПС да се съкрати от 30 дни на три седмици предизборната кампания за евродепутати, съобщи председателят на Парламентарната група на „Коалиция за България” Ангел Найденов след заседание на Изпълнителното бюро на партията.
Найденов съобщи още, че до края на деня левицата ще внесе свой законопроект за промени в изборното законодателство. Сред предложенията е намаляването от 15 на 10% на прага на преференции за разместване на листата за евродепутати. БСП обаче няма да подкрепи идеята за задължителна преференция в листата и това да се счита за невалидна бюлетина, в която няма посочена такава, информира Дарик.
Другите предложения предвиждат нов механизъм за изготвяне на избирателните списъци, както и да се забранят даренията от юридически чуждестранни лица, а тези от физически – да не надвишават 10 000 лева.
По отношение на ситуацията в Рибново и новите сигнали в Сатовча, Исперих и Тулово от левицата заявиха, че трябва да има религиозна търпимост и не може заради политически интереси да се създава напрежение.

insurance.bg
финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *