Предлагат по 250 лева помощ за ученици от 2 до 4 клас

Държавата да плати еднократна помощ на осигурени родители в последните 24 месеца за второ и трето дете от по 6500 лева, което засяга 12 хиляди семейства.

istock
istockТова е едно от предложенията на БСП, които ще бъдат направени преди гласуването на второ четене на актуализацията на бюджета, съобщи лидерът на партията Корнелия Нинова, информира pariteni.bg.Друга идея предвижда за началото на учебната година да се отпусне помощ за деца от 2 до 4 клас от по 250 лева. Еднократна помощ за самоосигуряващите се в размер на една минимална работна заплата от 650 лева.
Втората година на майчинството да стане 650 лева, искат още от БСП.Те уточняват, че поправките в бюджета целят да помогнат на 9 групи – млади семейства, деца и ученици, пенсионери, самоосигуряващите се лица, дейци на културата, здравната система, бизнеса, МВР и отбраната, общините, информира pariteni.bg.“Тези 120 милиона лева, които са в актуализацията на служебния кабинет, не са уточнени за какво ще се използват, а след срещата с БЛС правим разбивка за какво да се използват. Допълваме и разходи за медицински консумативи за училищата“, каза Нинова.Отделно от БСП искат да се отпуснат допълнително средства за противодействие на мигрантския натиск, за да се гарантира сумата за заплатите за ноември и декември.

istock
istock

„Субсидията за сценичните изкуства е достатъчна за септември, но не и след това и заради това внасяме предложение за увеличение на средствата им и компенсация за скока на тока за държавни и регионални институти“, допълни Нинова.

Друго искане на БСП е мярката 60:40 да стане 80:20.

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *