Предстоят Дни на българския бизнес в Йордания

София /КРОСС/ На среща между председателя на БТПП Цветан Симеонов и почетния консул на Йордания в България д-р Хасан Бармауи, проведена на 15 декември 2010 г. бяха обсъдени общи инициативи за подновяване икономическото сътрудничество между България и Йордания, съобщиха от БТПП.
Д-р Бармауи направи обзор на изминаващата година, през която е осъществено посещение на българска бизнес делегация в Йордания, подготвена съвместно с Българската строителна камара. През ноември тази година е подписано споразумение между двете страни за военно сътрудничество. Няколко български фирми са участвали в търгове, обявени от йорданското правителство в областта на енергетиката, но за съжаление не са спечелили.
Г-н Симеонов обсъди с госта си и плановете за събития през 2011г. Предвижда се в началото на следващата година посещение на представители на академичните среди на България в Йордания с цел договаряне обмен на студенти по медицина. В началото на месец февруари в БТПП ще се проведе представяне на новостите в икономическото развитие на Йордания, а в периода 26-29 март 2011 год. в Аман ще бъдат организирани Дни на българския бизнес в Йордания. Бе договорено БТПП да разпространи допълнителна информация за предстоящите събития.
Д-р Бармауи изброи в края на срещата преимуществата на икономическото сътрудничество с Йордания – регионът е стабилен; страната не страда от настоящата глобална криза, напротив – отбелязва силен растеж в строителството; в страната се разработват много проекти в областта на енергетиката – за ядрена и възобновяема енергия, икономиките на България и Йордания не се конкурират.
 

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *