Президентът ще коментира сблъсъка между институциите и антикризисната политика

© Снимка:Архив
Президентът Георги Първанов

Президентът Георги Първанов ще коментира въпроси, свързани с антикризисната политика, отношенията между институциите и подготовката на българската позиция по стратегия „Европа 2020“ на специална пресконференция днес.
По-рано тази седмица Изпълнителната комисия напартия ГЕРБ реши да препоръча на парламентарната си група да внесе искане в парламента запроцедура по отстраняване от поста на президента. Повод за това решение енаправената стенограма и аудиозаписът отсрещата междуГеорги Първанов и вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков. Според Изпълнителната комисия на ГЕРБ е извършено нарушение на Конституцията, тъй като разговорът е бил записан без знанието на вицепремиера, а стенограмата е предоставена на медиите по едностранно решение на президентската институция, без министърът да бъде информиран.
По въпроса за стратегия „Европа 2020“ президентът вече заяви, че няма българска позиция по стратегията за национално развитие „България 2020 година”, която трябва да бъде представена след дни в Брюксел и да бъде част от европейската стратегия.

БНР
Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *