Премиерът Владимир Путин:Настоящата година „ще бъде много трудна“ за руската икономика, но страната ще успее да излезе от спада

Настоящата година „ще бъде много трудна“ за руската икономика, но страната ще успее да излезе от спада, смята премиерът Владимир Путин. В реч пред долната камара на парламента на Русия Путин е обещал пакет от мерки за стимулиране на икономиката в размер на 3 трлн. рубли (90 млрд. долара), благодарение на който ударите на кризата да бъдат омекотени.
„Това, което със сигурност трябва да кажем е, че Русия ще преодолее кризата“, е заявил Путин, предава ВВС. При това според премиера страната ще запази мястото си на една от най-големите икономики в света.
„За постигането на това всички трябва да работим заедно по добре координиран начин, като един отбор“, смята Путин. „Действията ни не трябва да бъдат прибързани, но трябва да са навременни, отговорни и добре балансирани. Те трябва да бъдат истински ефективни както за хората, така и за икономиката“.
В изказването си Путин е казал още, че ще бъдат проучени евентуалните възможности за създаването на вътрешен контрол върху цените на петрола и газа в страната. „Би трябвало да се вгледаме по-дълбоко върху възможността за контрол, но в същото време трябва да го осъществим по начин, който не нарушава печалбите на руските петролни и газови компании“, посочва премиерът.
Финансовата система на Русия вече е вън от заплахата за колапс, макар такава опасност да е стояла съвсем непосредствено преди няколко месеца, завършва Путин.

insurance.bg
финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *