Премиер и депутати разиграват поредния петъчен цирк, на зрителите почна да им писва

„Повод да задам този въпрос е едно събитие, което се случи в началото на месец юни – влизането в „А“ футболна група на ФК „Лудогорец“, при което са били раздадени 12 000 кебапчета от собственика на една търговска верига“, заяви  Манолова, която първа застана на трибуната, предаде „Фокус“.
По думите й към максимата „Хляб и зрелища“, управляващите добавят и кебапчета. Тя посочи, че с това действие са нарушени Изборният кодекс, Законът за политическите партии и забрана за финансиране на партии от юридически лица. „По този начин, до изборите вие можете да спечелите и да раздадете на избирателите стотици храни, напитки, развлечения и дори и пари“, каза още депутатката от левицата.
„Първоначално се бяхме разбрали с въпросния господин за 100 кебапчета, но той толкова беше убеден, че ще ме бие, че вдигна и започна да говори глупости. Сега всички му се подиграват. Обещавам ви да не ги бия повече и да не черпя, макар че от 20 години практикувам този вид дейност и в тениса играем по този начин „на вързано“ – на сладолед, на пиле, на прасе“, отговори Борисов, цитиран от КРОСС. Той обеща, че щом това притеснява социалистите, вече ще играе само на по една бройка – на едно кебапче, на едно пиле.„Това не можете да ми го забраните. Вашият председател се гмурка, избива риби”, добави Борисов по повод хобито на Сергей Станишев.
Манолова обаче отново репликира премиера: „Очевидно имате талант на спортист, препоръчвам ви да не се хабите на национален терен, а да изнесете проявите на международната сцена и да организирате среща с Меркел, Берлускони, Путин, Саркози“.
Депутатката напомни и за подаръка на депутатите от ГЕРБ за рождения му ден на  – финансиране на проект за развитие на Банкя. „Това са техните пари, ако искат ще ми купят кон, мамут, магаре…Ако искате си правете билбордове с мен и с г-н Костов, правете си, че ме уволняване с билбордове, ваша си работа как да си харчите парите. Ние сме преценили по този начин – вместо за плакати и подобни агитации, ще ги харчим за болните деца, църкви, джамии, ремонт“, отвърна й министър-председателят.
Тя обаче повдигна и въпроса за това, че армейски части в Пловдивско имат заповед да опънат 1400 палатки край язовир „40-те извора“ до Асеновград, където през уикенда ще се събират депутати и активисти на ГЕРБ „да ядат чевермета“. Това разкри вчера съветникът от БСП в Пловдив Тодор Кръстев.От МО обясниха, че е „традиционна практика да удовлетворява и подпомага исканията на представителите на местните власти, при организиране на различни мероприятия“. „Нормално ли е български военнослужещи да опъват палатки за купон на ГЕРБ? Трябва да се борите за нормалното съществуване на българския народ, а не за чевермета да впрягате армия”, заяви още Мая Манолова, но не получи отговор.
Корнелия Нинова пък изтъкна, че в продължение на 40 дни Бойко Борисов не се явява, за да отговори на въпросите на опозицията, с което нарушава правилника. Според нея Цецка Цачева се опитва да го оправдае за неизпълнение на задълженията му под предлог, че е бил в чужбина. Нинова обвини премиера и, че системно в продължение на 2 години обижда парламента, като даде пример с това, че не присъства по време на вота на недоверие миналия път, а заяви, че няма да го  напраави и сега, защото има по-важна работа: да кълца лентички.
„Нинова излиза и иска, ако може всеки ден да стоя тук, за да ви слушам тези толкова високомъдрени твърдения. С тях уронвате престижа на институцията”, отвърна обаче Борисов.
Въпрос към него зададе и лидерът на ДСБ Иван Костов, който попита защо се разходват огромни държавни средства за охрана на хора, които с нищо не са били заплашвани, предаде БТА. „Със Станишев вървят 8 души. Често го засичам, когато се прибира. Защо не се откаже от тази охрана или сам да си плаща? Това може и Доган да го направи, защото като хидрогеолог изкарва много пари. Защо дълго време се охраняваше и майката на Цветелина Бориславова“, добави Костов, който посочи сред пазените и Румен Петков.
Борисов отговори, че от началото на годината има три сигнала за заплаха за сигурността и живота на лидера на БСП. За Доган пък от 2006 година имало 12 сигнала за ликвидиране му. „Има и анонимна закана срещу живота на Румен Петков. Представени са записи на охранителни камери. Като се знае отношението на министър Цветан Цветанов към Петков, ако имаше 1% възможност, охраната щеше да бъде снета“, коментира Борисов. Той бе категоричен, че никога пред дома на Бориславова, с която живееше до преди няколко години, нито пред тези на „баща й, майка й, леля й, чичо й“ не е имало охрана.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *