Привличаме руснаци в България с условия за целогодишен туризъм

България се представя като целогодишна туристическа дестинация на борсата в Москва ITM’2007, съобщиха от пресцентъра на правителството. 20 март е обявен от организаторите за Ден на България. На него руски туроператори ще посетят българския щанд, за да се запознаят с новостите в предлагането на българските туристически продукти.

Вчера голям интерес за посетителите са предизвикали представените SPA процедури. Самостоятелна оформена площ в зоната за презентации представя възможностите за съчетаване на почивка с балнео- и SPA процедури в България.

Туристическата борса се организира за втори път с подкрепата на руското правителство. В изложението участват 800 компании от 75 региона на Русия и 50 държави. През миналата година борсата е посетена от 70 хил. души.

Тази година България участва на 8 изложения в Русия, което показва интереса на страната към руския пазар, посочи председателят на Държавната агенция по туризъм Анелия Крушкова. През 2006 г. над 215 хил. руски туристи са посетили България, което е ръст от 23% спрямо предходната година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *