Призив за Бургас: Използвайте разумно електроенергията

Бургас /КРОСС/ Община Несебър, „Слънчев бряг“ АД, Българската хотелиерска и ресторантьорска организация /БХРА/, СНЦ „Съюз на собствениците – Слънчев бряг“, НЕК и Енергиен Системен Оператор /ЕСО/ призовават всички граждани и гости към разумно използване на електроенергията в часовия пояс около – 18,45 до 21,40 часа в дните с високи температури.
Поради нарасналото потребление на електроенергия в района на Бургас, свързано със завишеното застрояване и включването на нови потребители в eлектрическата мрежа, както и незаконното присъединените обекти, съчетано и с изключително високите температури, незапомнени от 100 години, се стигна до екстремно високи товари на електроенергийната система в последните дни, което я поставя пред сериозни изпитания.
Имаме уверението на електроенергийните фирми, че за следващия туристически сезон ще бъдат взети всички мерки, за да не се стига до подобна ситуация. Работи се в дългосрочен план за изграждане на електроенергийна инфраструктура, която да реши глобално проблема с електроснабдяването в региона. В това ни увериха лично от ръководството на НЕК и Електроенергийния системен оператор (ЕСО).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *