Призоваха Меркел да инициира икономически реформи

Икономиката на Германия не е в най-доброто си състояние и това се усеща от всички. 50 младиполитициотгерманския Християн-демократичен съюз се разбунтуваха срещу политиката на канцлера Ангела Меркел и я призоваха да пристъпи към по-интензивни реформи, за да спаси страната от рецесия.

Според икономическите прогнози Германия отива към следващата криза, която ще е обща за Европа. Младите християндемократи смятат, че в момента канцлерът провежда твърде унила и безидейна политика, а това застрашава икономиката, съобщава БНР.

Все повече съпартийци на канцлера Ангела Меркел се обръщат срещу колебливата й икономическа политика. След призива на лидера на коалиционния й партньор от Християн-социалния съюз Хорст Зеехофер да се започнат реформи, за да се избегне задаваща се рецесия, отворено писмо до Меркел публикуваха и 50 млади политици от ХДС. Така наречената група ХДС 2017 е предвождана от депутата и експерт по здравеопазването Йенс Шпан.Въпросът сега е дали най-накрая ще покажем силата да започнем реформи, докато все още не сме в криза, зяви той.

Групата настоява за план за работа на правителството агенда 2020, с която да стане ясно какви са нужните реформи и с какви предложения ХДС ще отиде на следващите избори през 2017 г. Те се застъпват за продължаване на реформаторската програма от предишната голяма криза – тази на социалдемократа Герхард Шрьодер, която той проведе под името Агенда 2010. Тя предвижда данъчни облекчения за онези, които създават работни места и подобряване на инвестиционния климат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *